Vuk Jeremić kleči u Gračanici 1Foto: Foto/ FoNet Zoran Mrđa

Veliku pažnju na društvenim mrežama izazvala je objava Vuka Jeremića, predsednika Narodne stranke, kako kleči u snegu u manastiru u Gračanici.

Na Gaizimestanu smo podneli istorijsku žrtvu za slobodu i napravili zavet za buduća pokoljenja, napisao je između ostalog Jeremić ispod fotografije na kojoj kleči.

U saopštenju Narodne stranke prenosi se da je Jeremić izjavio da ne želi da iz manastirske porte u Gračanici šalje političke poruke, pogotovo jer na predstojećim izborima nije kandidat ni za jednu funkciju.

„Dao sam reč da se neću kandidovati i održao sam reč“, istakao je Jeremić.

„Baviti se politikom ne mora da znači da jurite za foteljama i funkcijama. Po mom mišljenju, baviti se politikom znači da svako da svoj doprinos, onoliko koliko može i najbolje što ume, za neki viši, javni interes“, dodao Jeremić.

Jeremić je istakao narod na Kosovu i Metohiji „ne bi trebalo deliti na pripadnike ove ili one stranke“.

Rekao je da „Srbi Srbima ne smeju da otežavaju ionako težak život na Kosovu i Metohiji“ i da su građani iz svih delova Srbije jednaki, uključujući i Kosovo i Metohiju, kao i da bi trebalo da imaju jednaka prava, pa i pravo glasa, odnosno da biraju i budu birani.

„To niko i ni na koji način ne bi smeo da im ograničava – ni prištinske vlasti, ali bogami, ni srpske“, rekao je Jeremić za RTV KiM, a prenosi Narodna stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari