Vuk Jeremić u autorskom tekstu: Naša vlast nije htela da inicira zatvaranje Haškog tribunala, Čurkin me upozorio da ću ugroziti karijeru

Ostavite komentar


  1. I da Jeremić nije organizovao spomenutu sednicu, ne bi „prošao“ za gen sek UN jer je i predsednik GS UN postao zahvaljujući Rusima.

  2. Kad se sledeći put nađeš u Agramu, u bilo kom svojstvu, probaj da ih priupitaš kako su i zašto prognali i opljačkali deset posto sopstvenih građana. I to baš u Srbiju.

  3. Није ли то особа која је тражила мишљење Међународног суда правде о независности Косова и суд је рекао да је то законито

  4. Bio u vlasti putovao po svetu ozenio se sve o nasem trosku verovatno mu nestale pare

  5. da je Haski tribunal doneo presude koje nisu u skaldu sa pravom. Onda se koriste pravna sredstva protiv takvih presuda, a ne ukida se ceo sud. Opet ruske igre uticaja i ona mantra Haski sud neprijatelj Srba. Presuda mora da se zasniva na dokazima i ona se napada pravnim sredstvima, sve ostalo je politicki pritisak.

  6. Ova je definitivno zalutao u politiku. Covek bez zdravou razuma i politicke mudrosti. Treba „zahvaliti“ Tadicu za pojavu ovog lika. Umesto da Srbija ide napred ovaj je pokusao da ubere koji poen vracaju ci se u nazad i na neki nacin produzi gubitnicku poltiku Milosevica i ovih danasnjih preobucenih radikala. Srbija je umorna od ovakvih likova, koji niti mirisu niti smrde.

  7. Jeremić ništa ne shvata, a bio je u Americi. Čovek prošlosti, baš kao i Vučić. Hrv je bila bila 1995 međunarodno pravno priznata država. Nisu hrvatski generali ratovali u Šumadiji ili na Kosmetu, zato su oslobodjeni u Haagu. A Milan Martić, Šešelj etc. postali ratni zločinci. Krajina je bila i ostala istorijski i geografski teritorij. Unutar Hrv države, u granicama nekadašnje SRH. Glavni grad hrvatskih Srba je Zagreb. Dosta o NDH i Jasenovcu. Projekt EU je budučnost, neče biti granica među državama, a Vulinov Srpski svet stvara nova stradanja, nove Miloševiće i Mladiće, nove Srebrenice i Oluje. Treba nešto naučiti iz istorije i konačno se okrenuti budučnosti. A ne samo pričati o njoj.

  8. Tacno. Nije imao apsolutno nikakve sanse, nijedan promil, iako je ovde poturao medijima kojesta, kao npr da je „bio drugi“. Smesno. Pa u tom trenutku je bio nezaposleno lice.
    Sto se tice izbora za predsedavajuceg GS UN, izazvao je nepotreban haos. Inace to postaju ambasadori u Njujorku, a ne ministri. Jer i nema nikakvog posla nego se otvara sednica u septembru i to je to

  9. 1) sta ste tacno po zanimanju?
    2) gde ste zaposleni i gde primate platu od 2013 do danas?
    3) koliko imate radnog staza upisanog u radnu knjizicu?
    4) gde ste i kada nostrifikovali svoju stranu ‘diplomu’?
    5) koje godine ste se uclanili u SPS, a koje u DS?

  10. GS UN po sistemu rotacije, svim drzavama sveta (193) da po jednom da predsedavaju. I Papui Novoj Gvineji i Mozambiku i Belizeu i Istočnom Timoru i Srbiji. To nije nikakav uspeh, i nema nikakvo znacenje. I to je predsedavajuci, a ne predsednik

  11. Zbog čega se „uzorno principijelni“ Vuk Jeremić tako sramno ponašao tokom predsedničke kampanje Zdravka Ponoša, dolazeći u Suboticu, u želji da se otkaže promocija g. Ponoša?

  12. To su se ovi zakamuflirani radikali dogovorili sa tribunalom. Zato su odmah 2014 godine i pustili Seselja.

  13. Vuk je jedina opozicija i jedini glas razuma u Srbiji kojom vlada nerasformirana UDBA, već 78 godina.

  14. Bro ti si ok.
    Mnogo si se brate napatio u toksicnoj sredini.
    Jednostavno imamo novu situaciju sada…
    Eu nije vise ta eu.
    Srbija nije zemlja u ovom momentu gde opzicija moze “normalno” da funkcionise…
    First things first…

    Pitanje je da eu

  15. Mnogo bi bilo pametnije da nam referise sadasnji ministar spoljnih poslova Nikola Selakovic: sta radi, gde putuje i sta su mu dosadasnji rezultati? Ali nemamo mi te pameti.

  16. Ovi što lupaju o budućnosti u evropi bez granica su naivni kao mala deca; neće biti granica i neće biti važno ko je ko!?!?
    Kakav utopizam,kakva glupost!!!

  17. Касно стиже Марко, што то не рече пре избора?

  18. G.Jeremica interesuje samo neki polozaj u vladi odakle bi pokusao da se docepa nekog mesta u Njujorku.Njujork mu je prirastao za srce???

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.