Vuk Jeremić: U patriotskom bloku treba da bude i Dosta je bilo 1Foto: Z. S. M.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je na predstojećim izborima, u cilju zaštite Kosova, potrebno široko nacionalno okupljanje koje bi uključilo sve parlamentarne i vanparlamentarne organizacije kojima je odbrana nacionalnog interesa na prvom mestu, saopštila je ta partija.

U koloni koja drži do državotvornih i nacionalnih stavova trebalo bi da bude mesta i za one koji su trenutno van parlamenta, poput Dosta je bilo, kao i za i intelektualce i javne ličnosti koje bi mogle da doprinesu najvažnijem nacionalnom cilju – očuvanju Kosova u sastavu Srbije“, rekao je Jeremić Radio-televiziji Vojvodine.

On je ocenio da su Srbija i Srbi na Kosovu u akutnoj opasnosti, jer nad njima kao Damoklov mač visi francusko-nemački sporazum, i da se ta opasnost može otkloniti jedino jasnim i odlučnim odbijanjem tog plana koji predviđa da Srbija prizna samoproglašeno Kosovo kao nezavisnu državu.

Za to je potrebno nacionalno jedinstvo. Ako ga ne postignemo, nećemo postići ama baš ništa. Bićemo kao generacija odgovorni za gubitak dela teritorije koji određuje naš nacionalni identitet. Tada nam se u budućnosti loše piše kao narodu“, rekao je Jeremić, i dodao da se položaj Srba na Kosovu znatno pogoršao od prihvatanja francusko-nemačkog plana, poručio je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari