Vuletić: Obeležavanje Oluje u Novom Sadu dokaz je da i dalje živimo u devedsetim

Ostavite komentar


  1. Šta ćemo sa kopanjem litijuma i uništavanjem zemlje??? Neka nas batali priča od pre 30 godina

  2. Svi narodi u svetu se sećaju svojih nevinih žrtava i obeležavaju te datume na razne načine.. ZAŠTO bi jedino naša sećanja bila manipilacija žrtvama..
    Najbolji primer je sedam decenija obeležavanja Holokausta od strane Jevreja.. pa sad ko sme da kaže da je to manipulacija žrtvama ili prst u oko Nemcima..

  3. Ne znam ko je dotični gospodin, ali živi u nekoj svojoj Utopiji, jer…

    „Neophodan nam je potpuni politički preokret i tu je najveća odgovornost slobodnih medija koji bi morali da probude opozicione parlamentarne stranke…“

    Neka mu neko poruči da ovde slobodnih medija nema, a nema ni opozicije. Jednoumlje ili bezumlje, toga ima, šta je već kome draže.

  4. Tačno,živimo u 90im.Seselj i Vučić i dalje kolo vode .Pitam se samo koji ce dio Srba biti sledeći koji ce nastradati zbog ove dvojice i njima sličnih idiota koji su zarobili medije i manipulišu ljudima.Kad tad odgovaraće svi oni pred sudom pravde za svoja nedela.

  5. Neverovatno je da u našim redovima ima još uvek onih koji žrtve osuđuju za zločine. Sreća je jedino što su to beznačajni ljudi.

  6. Задатак би се могао обавити, али уз мало емпатије према несрећницима који су изгубили све а многи и главе.

  7. Savetovao bih ovom Vuleticu, da pročita tekst Kusturice o “Oluji”. Uzgred ko je ovaj Vuletić i šta je njega kvalifikovalo da on daje ocene skupova i pljuje po gradjanina Srbije.

  8. Pa onda je i obeležavanje oluje na kninskoj tvrdjavi isto dokaz da i u hrvatskoj još uvek žive u devedesetim? I oni manipulišu žrtvama, samo na drugi način… kako drugačije opisati govore generala i kardinala i pesme tompsona? Ne vidim razliku, a oni su u EU… ispada na žalost da baš tako treba.

  9. Neki bi da zaborave sve sta se desilo kao sto smo zaboravili i posle drugog svetskog rata,sva klanja i ustanka zlodela. Kada čitam ovakve stavove nije ni čudo što nam se genocid stalno ponavlja.

  10. Малкициозан пост и неоусташка пропаганда којом се изругује српском страдању. Прејадно.

  11. Pa eto niko do pre neki dan nije govorio o srpskim žrtvama, recimo da je to tačno.
    Samo nešto ne mogu da se setim ko ono beše ministar informisanja tih godina a nekako mi se čini da je baš to ministarstvo trebalo o tome prvo da govori!

  12. Potpuna istina, koja boli prosečnog Srbina, ispranog mozga, željnog novih ratova…zato će Srbi odumreti, a ovde se naseliti neki drugi narodi

  13. Vuletić i Olenik, a zar se nešto drugo i moglo očekivati od njih, nego to što su izjavili povodom progona Srba iz hrvatske.

  14. Ja sam jedan od osnivaca Demokratske stranke . u Tuzli 1990.
    Pitao bih vas: a sta je po vama konsenzus? o tome sta se dogodilo?

  15. Kaži nešto ovo posle manifestacije u Potočarima pa da vidimo kako ćeš proći

  16. Mi kada obelezavano zivimo u 90tim, a kada hrvati obelezavaju ono su u EU i zive u buducnosti, oni treba da obelezavaju. Zbog takvih kao sto si ti srbi su podeljeni. Bolje da je i opozicija bila u NS, mozda bi neko glasao za njih…

  17. Kako moze neko da kaze da nema slobode medija kada najveci opozicionar sa kumovima ima i TV kanale i novine i kablivsku, sve…

  18. Čitam i ne verujem kakvih razmišljanja ima. Šta li bi rekao ovaj čovek na jevrejsko negovanje sećanja na Holokaust i odnos Izraela kao države prema tom pitanju?! Ah, to je ok jer to nisu Srbi…

  19. Pa šta treba,dok Hrvati slave progon i ubijanje Srba mi treba da šutimo.Po ovom e mi smo u devedesetim a Hrvati su napredni.Sve više mi se gade ove ekavske ustaše.

  20. Nekima kao da je zadatak da u Srbiji vrte priču da treba da zaboravimo sve naše žrtve, da zaboravimo i Jasenovac i Oluju.

  21. „žrtve politike Miloševića i Šešelja“?! Znači njih dvojica su proterali dvesta hiljada Srba iz Krajine i pobili tri hiljade u Oluji?!
    Srbi moraju da budu krivi i kad su žrtva…

  22. A kako bi to Vuletic obelezio godisnjicu progona Srba i zlocina nad Srbima ako bi uopste obelezavao? Mozda da se pozovu oni koji su ih ubijali i proterivali u goste pa da se izljubimo svi sa njima, da se izvinimo za sve a narocito sto su morali da se toliko maltretiraju u Jasenovcu i da posaljemo koju milijardu u Hrvatsku a na kraju da bude odrzan koncert Thomsona? Da li bi se to uklopilo u taj koncept Vuletica, Olenika i slicnih?

  23. Oluja je još jedan događaj kome smo mi sami debelo kumovali.
    Prvo, u to doba Krajina je bila u stanju uspavanosti, prepustila se trgovini i mešetarenju, niko se ozbiljno nije bavio praćenjem šta Hrvati rade i šta spremaju. Vodeći civilni i vojni nosioci vlasti u Krajini su bili ubedjeni da će dostignuto stanje ostati samo po sebi, da je to svršena stvar. Potpuno su zaboravili na prehodnu akciju Bljesak. Kada se tome doda potpuna pasivnost i rezignacija zvaničnog Beograda, jasno je zašto je i kako je došlo do Oluje.
    A Vučić, koji je bio deo tadašnje vlasti u Beogradu, sada deli lekcije svima, samo ne sebi i svojim radikalima. Zato nije zaslužio nikakvo poštovanje.

  24. Nije problem u secanju, vec u obnavljanju huskanja na druge narode uz to secanje.

  25. Da, uoravo su oni krivi jer su orvo huskali ljude na rat, obecavali im zastitu i samostalnost, a onda se u avgustu ’95 jednostavno povukli i pustili Hrvate da ih proteraju. A znali su da ce se to dogoditi.

  26. Da smo se razišli mirnim putem kao Česi i Slovaci, rata i nesreće 90ih ne bi ni bilo.

  27. Ovaj lupa gluposti. Neka pokuša to da kaže Jevreju za holokaust.

  28. Neka taj vuletić i svi koji misle kao on odu do gospića i provedu nekoliko dana tamo a kada se vrate da napišu kako im je bilo

  29. Gospodine, tebi ne smeta „proslava“ oluje u hravtskoj niti obelezavanje u pobijenih ustasa u austriji ocito da si veci od onih koji slave pogrom Srba

  30. Zaista je svakom žao ljudi koji su napustili svoja ognjišta, ali bih svečanost razumela da je održana sa manje cirkusa, kolona autobusa sa građanima koji su plaćeni ili ucenjeni da dođu u Novi Sad, ali i bez lične promocije jednog političara koji je direktno odgovoran za njihova stradanja.

  31. Vuleticu
    a ti živis u kamenom dobu, voleo bi jos da nas ubijaju. Posalji tvoju porodicu u krvatsku da vidim kako ce se provesti

  32. Gdf, ostale strano finansirane ngo, su prvenstveno petokolonaške organizacije, koje treba pratiti , i zabraniti im rad u Srbiji, neka idu na madagaskar.AKo ih tamo hoće.

  33. Fantastičan osvrt na tragediju koja je snašla naš narod. Da, tragedija je što su nam na vlasti bile osobe koji su urušile državu zarad ličnih interesa, a ne da bi pomogli našem narodu. Šešeljeva politika je zaista pobedila ovde i to je najveća srpska tragedija. Kamo sreć da smo imali više pameti i podržavali ovu politiku koju Vuletić zastupa.

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.