Vuletić: Obeležavanje Oluje u Novom Sadu dokaz je da i dalje živimo u devedsetim 1Foto: Medija centar

Današnja manifestacija u Novom Sadu, nažalost, još je jedna manipulacija žrtvama politike Miloševića i Šešelja. Još jedno udaljavanje od perspektive za mlade, primitivno obraćanje susedima uz preteće tonove koji su garancija da ćemo i dalje živeti zarobljeni u politici 90-ih tj. produženoj ratnoj atmosferi. Kako drugačije opisati govore Patrijarha, Dodika i Aleksandra Vučića”, kaže za Danas Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma.

Vuletić ističe da je Vučić još jednom pokazao da se potpuno vratio na radikalsko podešavanje.

“Verujem da je Šešelj uživao slušajući ga. Bezočno je po ko zna koji put naglasio da niko nikada do njegovog dolaska na vlast nije govorio o srpskim žrtvama. Dobio je aplauz od dovedenih građana. Bilo je tu svakako i Krajišnika koji su aplaudirali, ali pitanje svih pitanja je kada će ti ljudi postati svesni da su stradali od Šešelja, Miloševića i čoveka kome su aplaudirali večeras”, ističe sagovornik Danasa.

Prema njegovim rečima politika kojom su početkom 90-ih gurnuli u rat Krajišnike dobila je, nakon pet godina rata svoj vojni epilog u avgustu 1995.godine.

“ Za hrvatsku stranu to je kraj rata, a za srpsku je to najveće etničko čišćenje nakon Drugog svetskog rata. Danas smo od Vučića čuli da će Srbija nastaviti punom parom sa istom politikom odnosno, tako što nikada nećemo dozvoliti istini da dođe do većine građana. Time je još jednom pokazao kakav je politički gubitnik, iako je imao šansu od 2012. da se odrekne Šešeljeve politike i postane državnik“, napominje lider GDF.

Vuletić kaže da Vučić zna jako dobro da bez potpunog mira u regionu nema perspektive za naše građane. Takođe zna da dok ne budemo sa hrvatskom stranom došli do konsenzusa oko toga šta se desilo ‘95. nema ništa od tog budućeg vekovnog mira, koji nam je preko potreban.

“Na način kako on i njegovi čauši vide prošlost i buduću politiku Srbije nemamo se čemu nadati osim daljeg pljačkanja državnih resursa za odabrane pojedince, koji i preko leševa sopstvenog naroda prednost daju ličnom bogaćenju. Neophodan nam je potpuni politički preokret i tu je najveća odgovornost slobodnih medija koji bi morali da probude opozicione parlamentarne stranke i nateraju ih na izjašnjavanje oko ovih bazičnih stvari kako bi se konačno formirala zaista pro EU grupacija”, ocenjuje Vuletić.

Pro EU grupacija koja će znati da da odgovore u vezi sa Olujom, Srebrenicom kao i šta nam je na stolu u pregovorima sa Kosovom.

“Sve drugo je dalje zamajavanje javnosti i strašna manipulacija sopstvenim građanima”, zaključuje Zoran Vuletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari