Vuletić: Raskid sa ratnom politikom ključan za normalizaciju društva 1Foto: EPA/ SAŠA STANKOVIĆ

Građanski demokratski forum okupiće danas predstavnike nevladinih organizacija, koje su, kako navodi Zoran Vuletić, predsednik GDF, u turbulentnim vremenima po Srbiju i njene građane koja traju i danas, pokazali su se kao nepokolebljivi antiratni aktivisti, borci za građansko, demokratsko i proevropsko društvo, vladavinu prava.

– Reč o onima koji su se snažno zalagali i dalje se zalažu za raskid sa mržnjom i ratnom politikom Slobodana Miloševića, pravičan odnos prema ratnim zločinima i normalizaciju odnosa sa državama u regionu – ističe Vuletić.

Vuletić: Raskid sa ratnom politikom ključan za normalizaciju društva 2
Foto: Medija centar

Na tribini „Srbija i ratni zločini“ govoriće Sonja Biserko, predsednica Helskinškog odbora za ljudska prava, Staša Zajović iz Žene u crnom, Aleksandar Kraus iz Saveza antifašista Srbije i Zoran Vuletić.

Kako dodaje Vuletić, uverenja i delovanje navedenih ličnosti, učesnica i učesnika tribine, rezultiralo je povezivanjem, pa će GDF ubuduće tesno sarađivati sa pomenutim organizacijama na uključivanju građana u rešavanje problema srpskog društva – otvaranju dijaloga i suočavanju sa svim problemima poput pitanja Kosova, evrointegracija, normalizaciji odnosa sa državama u regionu, jačanju civilnog sektora i uljuđivanjem medijskog prostora.

Današnjom tribinom, koja se održava u 11.30 časova, (Terazije 43, stan 2), GDF nastavlja sa serijom koju je započeo u septembru 2019. godine, a stao u martu 2020. godine usled epidemiološke krize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari