Vuletić: Vladika Nikanor promoviše najprimitivnije stavove mržnje i zla 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić izjavio je danas da su reči vladike SPC Nikanora o LGBT zajednici i premijerki Srbije otrovni ukazi koga treba progoniti, mrzeti, uništiti, upozorivši da zle i pogane reči crkvenih velikodostojnika neće danas ili sutra ubiti nekoga, ali za 10 ili 20 godina seme zla će ostaviti krvave tragove.

„Vladika SPC Nikanor je ušao u red onih koji se nadmeću za sramnu titulu promotera najprimitivnih stavova mržnje i zla, zavijenih u klerikalno nacionalističku oblandu brige za državu i narod“, naveo je Vuletić u pisanoj izjavi.

On je ocenio da je episkop Nikanor ovim rečima sam sebe raščinio i isključio iz svake crkve i religije, a i iz ljudskog roda kao humane zajednice svesnih bića, dodavši da divljački i varvarski napad vladike Nikanora ne abolira premijerku Anu Brnabić političke i moralne odgovornosti.

Prema njegovim rečima, Vlada Ane Brnabić je do sada iz budžeta izdvojila milione evra svih građana Srbije i nepravoslavaca i ateista ne bi li potkupljivala crkvenu milost.

„Prateći primitivne i anticivilizacijske stavove te crkve, Ana Brnabić i njena kompromitovana ministarka (Gordana) Čomić su odbile da unaprede položaj LGBT osoba, kukavički povlačeći već spremljeni zakon i istopolnim partnerstvima“, naveo je Vuletić.

On smatra da je Ana Brnabić, odbivši da pomogne i unapredi položaj pripadnika LGBT populacije, nanela „daleko veću, sistemsku štetu ovoj diskriminisanoj društvenoj grupi, od bilo kakvih poganih reči neukog i primitivnog popa Nikanora“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari