GDF: Vučić se igra diktatora po uzoru na Putina i zabranjuje Evroprajd 1foto EPA-EFE/MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT

Građanski demokratski forum (GDF) ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, „igrajući se diktatora“ po uzoru na ruskog predsednika Vladimira Putina, pokušao da zabrani beogradski Prajd.

Lider GDF Zoran Vuletić je u saopštenju naveo da ta stranka podseća Vučića „da on ne može da otkaže događaj koji nije sam zakazao i da ne može po Ustavu da zabrani okupljanje ljudi“.

Kazao je da „to može da uradi policija i ostali organi bezbednosti“, te ocenio da je „Vućić ovime još jednom prigrabio diktatorska ovlašćenja koja više i ne krije“.

Naveo da se Vučić time što je pokušao da zabrani sprovođenje osnovnih ljudskih prava, kako je kazao, uz pomoć odane „falange okupljene oko Dveri i ostalih Nikanora“, otvoreno razotkrio „kao inspirator, patron i šef čitavoj ekstremnoj desnici i fašizmu u Srbiji“.

Kazao je i da je premijerka Ana Brnabić „zaboravila“ da je tokom nadmetanja za Evroprijad u Beogradu obećala punu podršku Vlade Srbije za održavanje te manifestacije“.

„Što se nas tiče, beogrdski Prajd i šetnja će biti održani, jer je organizator tako rekao“, kazao je Vuletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari