Vulinovi poslanici predali Skupštini nacrt rezolucije o priključivanju Srbije BRIKS-u 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Poslanici Pokreta Socijalista Đorđe Komlenski i Bojan Torbica predali su danas nacrt rezolucije o pridruživanju Srbije BRIKS-u tražeći da ovaj nacrt bude uvršten u skupštinsku proceduru, prenosi RT Balkan.

Ova dva poslanika istovetan predlog predali su Skupštini u avgustu prošle godine, ali je saziv u međuvremenu raspušten zbog vanrednih izbora, pa se nacrt nije našao pred poslanicima, podseća ruski mediji u vesti.

Iako su deo vladajuće koalicije, predlog rezolucije je njihov lični potez i nije nastao u dogovoru sa ostalim kolegama iz vlasti.

„Iskreno, ne bismo ga pokretali da se ne nadamo da će, ako ništa drugo, pokrenuti ozbiljan dijalog o tome da je BRIKS daleko ozbiljnija alternativa evropskom putu“, rekao je tom prilikom Komlenski za RT Balkan.

Pokret socijalista čiji je osnivač Aleksandar Vulin, na izborima nastupio je na listi vladajuće SNS, a kako prenose ruski mediji, u nacrtu rezolucije PS predviđa se raspisivanje referenduma u Srbiji o pridruživanju BRIKS-u, ekonomskom-političkom bloku koji predvodi Kina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari