Vulin: Džaferović destabilizuje BiH, zaustaviti ga ako već nije prekasno 1Foto: FoNet/MUP

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da „niko nije više uradio na destabilizaciji“ Bosne i Hercegovine (BiH) od bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića zahtevom visokom predstavniku Kristijanu Šmitu da smeni srpskog predstavnika u tom telu Milorada Dodika.

„Ako međunarodna zajednica ne zaustavi napade na srpske predstavnike i ako hitno ne zaštiti dejtonski poredak, snosiće odgovornost za buduću nestabilnost u BiH. Pokušaj oduzimanja prava Srbima u Republici Srpskoj (RS) da odlučuju sami o sebi i da imaju svoje izabrane predstavnike je potez koji dovodi u pitanje samo postojanje BiH i ugrožava mir u celom regionu“, rekao je Vulin u pisanoj izjavi.

On je rekao da „Džaferović priziva nesreću svim narodima u BiH i da se nada da će biti zaustavljen pre nego bude prekasno ako već i nije“.

„Srbija neće ostaviti RS i Srbe u BiH bez zaštite i podrške i ne snosi nikakvu odgovornost za posledice huškačke i srbomrzačke politike Džaferovića“, rekao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari