Vulin na obeležavanju stradanja Srba u Podrinju: Srpske žrtve zanimaju samo Srbe 1Foto: mup.gov.rs

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da srpske ratne žrtve zanimaju samo Srbe, ističući da to potvrduje i činjenica da današnjem obeležavanju stradanja Srba u srebreničkim i bratunačkim selima ne prisustvuje niko od predstavnika medjunarodne zajednice.

„Ovde neće biti nikoga osim nas Srba. Neće doći predstavnici medjunarodne zajednice, neće biti predstavnika drugih država. Srpske rane bole samo Srbe“, kazao je Vulin.

Navodeći da „sreća razjedinjuje, a da bol izjednačava“, on je ocenio da to nije tako kada su Srbi u pitanju.
„Srpski bol ne zanima nikoga. Za srpskim žrtvama se niko ne okreće. Za crnim maramama srpskih majki baš niko neće da pusti suzu. Ja poštujem tugu i bol belih marama majki Srebrenice, ali ne razumem zašto niko ne može da pusti ni jednu jedinu suzu i podeli bol sa crnim maramama srpskih majki“, kazao je Vulin.

On je postavo pitanje – „Koliko je potrebno da bude ubijeno Srba da se na njihovom grobu pojavi neko ko nije Srbin?“.

Služenjem parastosa i polaganjem venaca kod spomenika i kosturnice u Zalazju kod Srebrenice danas je obeleženo 30 godina od stradanja 69-oro srpskih civila i vojnika u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni.

Porodice stradalih istakle su da nedolazak predstavnika medjunarodne zajednice na obeležavanje godišnjice stradanja Srba u Podrinju govori o tome da oni imaju „selektivan pristup pravdi“.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik objavio je na svom Tviter nalogu da za zločine nad 69 srpskih civila i vojnika u srebreničkim i bratunačkim selima niko nije odgovarao.

„Ni za ovaj zločin niko nije odgovarao. Istom rečenicom, na našu žalost i sramotu svih, završavamo svako sećanje na srpske žrtve“, naveo je Dodik.

Snage Armije BiH, pod komandom Nasera Orića su 12. jula 1992. upale su u više srpskih sela na području Srebrenice i Bratunca gde su ubile 69 srpskih civila i vojnika, a sela su spalili i opljačkali.

Zarobljeno je i nestalo je 22 Srba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari