Vulin: Nemački zvaničnik bi da Srbija ima okupacionog komandanta koji će određivati rezultate izbora 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da bi predsednik Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga Mihael Rot (Michael Roth) voleo da u Srbiji ima okupacionog komandanta koji će u Srbiji određivati rezultate izbora.

„Kada god Nemačka govori u ime Evrope, to se završi svetskim ratom“, rekao je Vulin, preneo je Pink.rs.

Vulin je rekao da nije bilo ničeg novog „osim izjave Rota da ‘EU ima obavezu da se meša u unutrašnja pitanja zemalja koje žele da uđu u Evropsku uniju (EU)'“.

„Eto još jednog dokaza zašto Srbija ne treba da uđe u EU, u BRIKS-u se niko nikome ne meša u unutrašnje odnose“, rekao je Vulin reagujući na intervju Rota listu Nova.

Rot je izjavio da za mnoge posvećene Evropljane i prijatelje Zapadnog Balkana predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov režim više nisu pouzdan partner, kao i da u EU „nema mesta za sluge (predsednika Rusije Vladimira) Putina“.

On je naveo da EU više nema luksuz da se ne meša u unutrašnje stvari neke zemlje.

„Ne smemo biti ravnodušni ako fundamentalni principi demokratije i vladavine prava budu pod pritiskom u nekoj od naših partnerskih zemalja. Postoji čak i obaveza mešanja“, poručio je Rot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari