Vulin: Opasnost od Velike Albanije 1Aleksandar Vulin na svečanosi u Narodnom pozorištu Foto: Fonet- Zoran Mrđa

U svetu je počelo da se zaboravalja zlo iz Drugog svetskog rata, potrebno je glasno upozoravati na to, naglasio je večeras ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin povodom Dana pobede, navodeći da veliki, moćni moraju da znaju da zlo ne sme da se dozvoli.

Vulin je, na svečanosti u Narodnom pozorištu, rekao da 72 godine od završetka Drugog svetskog rata ponovo slušamo o Velikoj Albaniji i prekrajanju granica kao i da se o tome prave javni planovi. Ako je zahtev da se pravi velika Nemačka pre toliko godina zapalio svet, zašto neko sumnja da Velika Albanija neće zapaliti Balkan, napominuo je Vulin i pozvao moćne zemlje da shvate opasnost od zla. Vulin je naglasio da srpski narod ne želi ni parče tuđe zemlje, već je to narod slobodarski i deo antihitlerovske koalicije.

Iznad brda jasenovačkih kostiju se podiže strašno ustaško „Za dom spremni“, bojimo se da će vođeni tim primerom u čitavom svetu početi da se podižu table sa „Zig hajl“ na sličnim statištima, rekao je Vulin.

Jer, nastavio je, „ako jedan fašistički pozdrav na jednom stratištu može nekažnjeno, uz podršku vlasti da stoji, zašto ne bi na nekom drugom brdu kostiju isti takav pozdrav samo na drugom jeziku mogao da stoji“.

Nema razlike između jasenovačkih grobova i mauthauzenskih, nema razlike između Starog Sajmišta i Aušvica, rekao je Vulin, napominjući da ne sme da bude zaborava o zlu koje se desilo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari