Vulin: Plaše se mojih reči 1Foto: FoNet / Aleksandar Levajković

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da kosovski premijer Ramuš Haradinaj traži da se SAD uključe u dijalog Beograda i Prištine, jer je u ćorsokaku pošto su svi argumenti na strani Srbije.

„Politika Srbije nije gubitnička poput politike nekog Slaviše Ristića i njegovih partija koji su napravili granicu, ono što mi kažemo da je administrativna linija, na Brnjaku i Jarinju, već je ovo jedna druga Srbija, koja ruši te granice, koja ruši administrativnu liniju“, istakao je Vulin za RTS.

Prema njegovim rečima, pregovarači Evropske unije retko uspeju da ispune svoju ulogu neutralnog posmatrača. Čak ni to nije dovoljno za Prištinu jer imate Srbiju koju vodi Aleksandar Vučić koji je dovoljno hrabar da kaže ‘ne’ i dovoljno hrabar da kaže ‘da’, što nije lako, rekao je Vulin.

Priština hoće sve, a da ne da ništa zbog čega pokušava da na svoju stranu privuče što više jakih zemalja, tvrdi Vulin. Vulin je podsetio da mu je na Vidovdan bez obrazloženja zabranjen ulazak na Kosovo, ali, kako kaže, to nije prvi put.

„Nikada ne daju obrazloženja, osim da se plaše šta ću reći. Zanimljivo je da se osim političara iz Prištine i posrednici EU takođe plaše mojih reči, što je uvođenje verbalnog delikta i zabrane slobode kretanja“, objasnio je on.

Kada je reč o poboljšanju materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije, ministar kaže da očekuje da će najavljeno povećanje plata od novemra obuhvatiti i vojsku, ali je još rano govoriti o procentima.

On je dodao da će se krajem avgusta ili početkom septembra krenuti u realizaciju izgradnje novih stanova za pripadnike vojske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari