Vulin: Prijateljstvo Vučića i Sija obavezuje na približavanje srpskog i kineskog naroda 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas da prijateljstvo lidera Srbije i Kine Aleksandra Vučića i Sija Đinpinga obavezuje da se učini sve da dva naroda budu bliže nego što ih „geografija ili istorija čine bliskim“.

Prema rečima Vulina, Srbe i Kineze razdvaja sve, ali ih spaja ono najvažnije – odluka da budu slobodni, kao i posvećenost najvažnijoj osobini naroda i ljudi – slobodi“, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Vulin je na promociji kulturne razmene Kine i Srbije na temu „Što planine i reke razdvajaju, prijateljstva spajaju“, u organizaciji Kineske medijske grupe, kazao da prijateljstvo Srbije i Kine jeste čelično baš zato što se „pravilo u vatri“.

„Bili smo jedni uz druge kada je bilo najteže. Srbi poštuju Kinu i kineski narod ne zato što ste veliki već zato što ste izabrali da prvo budete pravedni, a onda veliki“, naglasio je Vulin.

Vulin je istakao da Srbija nikada neće zaboraviti žrtvu kineskih državljana koji su umirali zajedno sa građanima Srbije tokom NATO agresije.

„Njihova žrtva je time veća što nisu morali da budu sa nama, a izabrali su da dele naše najteže trenutke“, naveo je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari