Vulin sa egipatskim zvaničnikom o intenziviranju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova 1Foto: BETAPHOTO/MUP SRBIJE/Anton Antanasijevic

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Nju Delhiju sa zamenikom ministra unutrašnjih poslova i načelnikom Sektora javne bezbednosti Egipta Mofidom Mohamedom Mofidom o saradnji i odnosima Srbije i Egipta, saopštio je MUP Srbije.

Na sastanku na margini zasedanja Generalne skupštine Interpola, dogovoreno je da se u narednom periodu uspostavi pravni okvir za unapređenje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, kao i bliža koordinacija aktivnosti na multilateralnim forumima, posebno u okviru Interpola, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da su, kako je navedeno, mudrost i liderstvo dva predsednika, Aleksandra Vučića i Abdela Fataha al Sisija, postavili temelje za strateško partnerstvo dve države, i da su bliski prijateljski odnosi Srbije i Egipta potvrđeni i tokom boravka al Sisija u Beogradu.

Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na 90. zasedanju Generalne skupštine Interpola u Indiji, zahvalio je egipatskom sagovorniku na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari