Vulin sa Teodorikakosom o nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin danas je u Atini sa grčkim ministrom za zaštitu građana Panajotisom Teodorikakosom razgovarao o nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, posebno na polju borbe protiv organizovanog kriminala i sprečavanja iregularnih migracija.

Vulin je naveo da je policijska saradnja sa Grčkom intenzivna, posebno na operativnom planu, kroz razmenu informacija u cilju borbe protiv kriminalnih grupa koje se bave krijumčarenjem i prodajom narkotika.

„Za pripadnike organizovanih kriminalnih grupa ne postoje granice, jezičke barijere, razlike. Zato naša saradnja mora biti čvrsta i snažna, da bi bili korak ispred njih i sprečili ih da truju i ubijaju našu decu“, poručio je Vulin.

Vulin je izrazio uverenje da će između dve zemlje, posebno imajući u vidu da se ove godine očekuje veći priliv srpskih turista u grčka letovališta, biti potpisan Sporazum o zajedničkim patrolama, koji će olakšati boravak i osigurati veću bezbednost građana Srbije u Grčkoj, kao i grčkih turista u Srbiji.

Pošto se Grčka i Srbija nalaze na tranzitnoj ruti kretanja migranata, na sastanku je dogovoren nastavak saradnje na polju sprečavanja ilegalnih migracija.

Vulin je naveo da šest policijskih službenika iz Srbije pruža pomoć kolegama na granici Grčke i Severne Makedonije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari