"Za časni ugled Srba u regionu i svetu...": Vučiću uručena "Svetosavska povelja" srpske zajednice u Makedoniji 1 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povodom obeležavanja Dana Svetog Save, srpska zajednica u Makedoniji odlučila je da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli „Svetosavsku povelju“.

U odluci se navodi da teška vremena traže spremne ljude, posebno za vođe naroda herojske prošlosti koji su svojom krvlju ispisivali sva važna svetska istorijska zbivanja, i uvek na pravoj strani žrtvovali sve što su imali za slobodu, srpstvo i sveto pravoslavlje.

„Za pobedonosan hod na putu svetosavskog utemljenja, zasluge za svesrpsko jedinstvo, nepristajanje na gubitak slobode i časni ugled Srba u regionu i svetu, kao prepoznatog naroda, dodeljujemo Vam najviše priznanje srpskog naroda u Makedoniji, Svetosavsku povelju, uz zahvalnost što u svim teškim momentima i nama, i bratskom makedonskom narodu pružate potrebnu ruku pomoći“, ističe se u odluci, prenosi Kosovo Online.

„Kao vođi za kojeg sloboda, srpstvo i čast nemaju cenu, neka Vam dragi Bog pomogne da sačuvate nas Srbe narodom kojem će se diviti u vekove vekova“, dodaje se.

Srbi u Severnoj Makedoniji obeležavaju kao svoj nacionalni praznik – Dan Svetog Save, a ove godine manifestacija se održava od 25. do 29. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari