Za naprednjake nekada bio „bahati lopov“, danas se „šuška“ da je mogući ambasador u SAD 1Foto FoNet Božana Pavlica

Pre dve nedelje predsednik Srbije najavio je da bi Marko Đurić mogao da se iz Amerike vrati u zemlju, čime se otvara pozicija ambasadora Srbije u jednoj od najvećih svetskih sila. Da li će Vučić u Vašington poslati nekada svog velikog političkog neprijatelja, a danas, može se reći savetnika za neka pitanja Dragana Šutanovca, niko do sada nije demantovao, prenosi N1.

„Bahati lopov, prevarant koji gradi vile na vračarskom pašnjaku“, tako su naprednjaci napadali nekadašnjeg lidera Demokratske stranke Dragana Šutanovca i mogućeg novog ambasadora u Americi, a on im je odgovorio „Da li se ja nudim, ne nudim se nikome“, izjavio je Šutanovac, prenosi N1.

Na pitanje da li postoji mogućnost da bude ambasador u SAD, Šutanovac je rekao: „Pa ni to ne znam da vam kažem. Da li bi to bilo dobro procenite sami. Ja sam slušao razne kritike na moj rad. Ja sam svoj mandat završio 2012. godine, sad je 2023. Recite mi ko je bio bolji ministar nakon što sam bio ja“.

Da li bi se sa tim stavom saglasio naslednik Šutanovca na poziciji ministra odbrane Aleksandar Vučić, za sada nije poznato, ističe se u prilogu televizije N1 i dodaje da Šutanovac Vučića ne kritikuje, već da je više kritika izrekao na račun svojih političkih saboraca iz Demokratske stranke.

“Činjenica je da Dragan Šutanovac, posle odlaska iz Demokratske stranke i sa mesta ministra, ima jedan, da tako kažem, pristup koji podrazumeva neko razumevanje za određene poteze vlasti. On se sada našao u centru pažnje zbog toga što je spomenuto da bi mogao biti novi ambasador u Vašingtonu, a što on nije demantovao, već je naveo da ‘dobri ljudi ako se nađu na pravim mestima, šta je tu problem?’, rekao je za N1 Nikola Jovanović iz Nova.rs.

Naprednjaci su mu govorili da je „žuti tajkun“ i „najveća sramota za državu Srbiju kao ministar“, ali Šutanovac sve to zaboravlja i ne krije da se viđa sa Vučićem.

„Čovek me pozvao da razgovaramo o profesionalizaciji vojske i to se poklopilo baš kad je Zelenović predložio Srbija napravi ratnu mornaricu. I ja kažem, Vučić me pozvao da razgovaram sa njim o tome, a Zelenović koga znam bolje me nije pozvao da me pita šta ja mislim o ratnoj mornarici. Pa nisam ja kriv što neko uvažava moje mišljenje, a neko ne uvažava“, rekao je Šutanovac.

Naprednjaci su u Skupštini govorili i da je Šutanovac kao ministar oštetio državu za 270 miliona dinara. Optuživali su ga da učestvovao u sumnjivom poslu kupoprodaje Doma vojske u Smederevskoj Palanci i naravno u topljenju srpskih tenkova.

„Sada je zapravo onaj koji je topio tenkove Zdravko Ponoš, a do skora je bio Dragan Šutanovac. Ja to mogu da povežem sa tim da jednostavno oni njega ne vide kao opasnost i samim tim kad ga ne vide kao opasnost onda će naći nekog novog iz tog ‘opusa’ kome će da, tako kažem, nakače tenkove na teret“, rekao je Jovanović.

Jedino kada su naprednjaci hvalili Šutanovca bilo je zbog debakla Demokratske stranke. Dragan Šutanovac bio je predsednik DS 2018. godine kada ta stranka nije prešla cenzus u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari