“Zabrana Informera i Pinka je najmanje što možemo očekivati”: Odbornik iz Bora Dragan Marković za Danas 1Foto: Dragan Marković

Dragan Marković, predsednik gradskog odbora Narodnog pokreta Srbije u Boru dugogodišnji odbornik u Skupštini grada Bora, kaže za Danas, kako su u emisijama TV Informer i drugim režimskim medijima govorili dežurni stručnjaci o Vlasima, a u vezi ubistva dvogodišnje Danke Ilić.

On se posebno osvrnuo na govore Ninoslava Colića, Načelnika UKP, i Žarka Popovića, bivšeg inspektora za krvne delikte beogradske policije, koji su uvredljivim komentarima stigmatizovali ceo Vlaški narod.

“Ovo prevazilazi sve mere. Orkestrirano huškanje i blaćenje jedne populacije koja vekovima živi na ovim prostorima. Na celom Balkanu. Staviti ceo Vlaški narod na stub srama iznošenjem najmorbidnijih neistina je najmanje za krivičnu prijavu. Ako je i od Informera i drugih medija kao glasnogovornika SNS i Vučića previše je!

Marković pita gde su nadležni da reaguju?

“Ovaj narod je zajedno sa Srpskim krvario kroz ratove za Srbiju i niko ih kao današnji predstavnici vlasti nije uvredio! Predstaviti narod kao sektu, divljake koji za sitnicu ubijaju, a ovaj deo Srbije kao “jedino područje endemskog sifilisa” je razlog da reaguje vrh vlasti. Pogledajte spomenike poginulima u balkanskim, prvom i drugom svetskom ratu. Koliko Vlaha je zajedno sa Srbima rame uz rame poginulo, ranjeno, koliko je njihovih kuća trajno ugašeno. Dovoljna je samo da se podsetimo junački stradale Timočke divizije pa da ovakvi likovi zaćute i završe u zatvoru”, objašnjava on.

On je ubeđen da su građani Bora, Timočke krajine i cele Istočne Srbije sa toliko mešovitih brakova, kumstava i prijateljstava, svesni da je ova televizija zlo i da ponovljene neistine neće uticati na pogoršanje međuljudskih odnosa.

“Očekujem da vlast konačno reaguje. Da huškači ne zapale vatru mržnje. Sa druge strane, još žalosnije bi bilo ako je ovo smišljeno da bi se opravdalo ugrožavanje ljudskih prava od strane raznih rudarskih kompanija i nesmetana selidba sa ovih prostora. Sve je u rukama vlasti. Imaju mogućnost da pokažu koliko se istinski zalažu za pravni poredak. Za početak zabrana Informera i Pinka je najmanje što možemo očekivati”, poručuje Marković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari