Zaharova uzvratila Basti: Čudno je da zovete na „tradicionalnu večeru“ u vreme Velikog posta, dođite kad sve prođe u Moskvu 1 Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Ministar privrede Rade Basta pozvao je portparolku Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacija Mariju Zaharavu „na tradicionalnu srpsku večeru, ako zna kuda da dođe“. On je na taj način reagovao na izjavu Zaharove koja je njegov poziv da Srbija uvede sankcije Rusije opisala kao čudno razmišljanje. Ubrzo je stigao i novi odgovor Zaharove koja je i ovu izjavu opisala kao čudnu s obzirom na to da su, kako je rekla, paravoslavci sada u Velikom postu.

„Ministar privrede Srbije Rade Basta pozvao je portparolku ruskog ministarstva spoljnih poslova Mariju Zaharovu na „tradicionalnu srpsku večeru” nakon što je prokomentarisala njegovu izjavu da Vlada Srbije treba da uvede sankcije Rusiji… I opet čudno nerazumevanje realnosti zajedničkih za Rusiju i Srbiju. Pravoslavci su sada u Velikom postu, što onemogućava uživanje u „tradicionalnoj srpskoj večeri“. Ali posle Vaskrsa ću rado prekinuti post pljeskavicama i čevapčicima. Znam gde da dođem – imamo mnogo odličnih restorana srpske kuhinje. S obzirom na to, gospodine Basta, ne mogu da dođem do vas zbog nelegitimnih antiruskih sankcija na koje pozivate da se pridružite, čekam u Moskvi“, odgovorila je Zaharova Basti.

Ministar privrede Rade Basta zatražio je da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji zbog agresije na Ukrajinu.

“Naša zemlja već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo. Ja kao ministar privrede da gledam koliki se pritisak vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo, to ne mogu da prihvatim. Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsednika Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno poverenje u njega. Zato od Vlade Srbije i svih ministara tražim da se izjasne po ovom pitanju”, poručio je on tom prilikom.

Zaharova uzvratila Basti: Čudno je da zovete na „tradicionalnu večeru“ u vreme Velikog posta, dođite kad sve prođe u Moskvu 2
Printskrin Telegram

U svojoj poruci, reagujući na ovu izjavu, Zaharova je rekla da „srpski ministar privrede ima neko čudno razmišljanje kada govori da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji, koja je uvek poštovala Srbiju i njen narod“.

„Neki čudan stav: Amerika vrši pritisak na Srbiju, a srpski ministar poziva da se izađe sa stavom protiv Rusije. Možda bi bilo bolje da se srpski ministar odlučno izjasni protiv pritisaka na svoju zemlju“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je dodala da je Rusija, za razliku od SAD, uvek poštovala Srbiju i njen narod.

„A poenta nije samo u istorijskoj istini, već u očiglednoj činjenici: uvođenjem sankcija Rusiji pritisak SAD na Srbiju neće prestati, već će se samo pojačati“, naglasila je Zaharova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari