Zajedno: Tražimo da policija reaguje na ispisivanje grafita na vratima prostorija Zajedno i DS 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Stranka Zajedno navela je danas da je prijavila slučaj ispisivanja grafita na vratima prostorija te stranke, Demokratske stranke i vratima prostorija Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ i da očekuju brzo i efikasno reagovanje policije.

Na vratima DS-a i Zajedno napisano je ‘Upomoč, treba mi pomoč’, dok je na ulazu u prostorije sindikata ‘Sloga’ ispisano ‘Treba mi pomoč’. Iako su poruke ispisane gramatički neispravno i bez jasnog konteksta smatramo da su one pretnja i pritisak na članove i članice ovih organizacija koje su sve deo koalicije ‘Srbija protiv nasilja'“, rekli su u saopštenju iz Zajedno.

Ovaj incident, kako su istakli, se desio nakon završne konvencije koalicije „Srbija protiv nasilja“ koja je sinoć održana u centru Beograda i nakon proslave desetog rođendana stranke Zajedno koja je održana u prostorijama stranke u Nušićevoj.

„Ovo nije prva provokacija i napad sa kojim su se suočile naše organizacije tokom ove predizborne kampanje i smatramo da ovaj čin predstavlja kontinuitet nasilja koje ova vlast stvara i podržava. Nereagovanje institucija u mnogim sličnim situacijama dovelo je do normalizovanja pritisaka i napada na političke neistomišljenike“, rekli su iz Zajedno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari