Zakletve gradonačelnika i odbornika Zvečana položene u seoskoj školi 1foto: Printscreen/Kosovo Online

Novoizabrani odbornici Skupštine opštine Zvečan i gradonačelnik Iljir Peci položili su zakletvu u obližnjem selu Boljetin.

Zakletvu su položili u Osnovnoj školi „Isa Boljetinac“ ispred koje su istaknute zastave Kosova i Albanije.

Iljir Peci je kao kandidat Demokratske partije Kosova (DPK) za gradonačelnika na izborima 23. aprila, koje su Srbi bojkotovali i na kojima je izlaznost bila nešto iznad tri odsto, osvojio samo 114 glasova.

U Skupštini opštine Zvečan DPK je na izborima osvojila 11 odborničkih mandata, dok je Pokretu Samoopredeljenje pripalo osam.

Ispred Osnovne škole „Isa Boljetinac“ u selu Boljetin, pred polaganje zakletve nalazili su se samo pripadnici policije i novinarske ekipe.

Kako je javio reporter Kosovo onlajn, na samom putu koji od skretanja iz Zvečana vodi ka Boljetinu primetno je prisustvo nekoliko policijskih patrola koje su raspoređene u pravcu mesta gde je planirano polaganje zakletve Pecija.

Ispred škole su istaknute zastave Albanije i Kosova.

Prema podacima Centralne izborne komisije, na izbore na severu Kosova koji su održani 23. aprila, izašlo je 3,47 odsto birača, odnosno 1.567 građana od preko 40.000 upisanih birača. Srbi su bojkotovali te izbore.

Peci je na izborima za gradonačelnika dobio samo 114 glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari