"Žao mi je što je Vučić ispao perfidniji od Kurtija, ne tiču me se blokade": Nezavisna kandidatkinja iz Zvečana razočarana zbog odlaganja izbora na severu Kosova 1foto: Printscreen/YouTube/RTK2

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zvečana Slađana Pantović kaže za Danas da je odlukom da su odlukom da se izbori na Severu Kosova odlože kosovski zvaničnici Vjosa Osmani i Aljbin Kurti učinili uslugu Srpskoj listi, te da je Kurti od Vučića izgubio na „svim frontovima“.

Pantović kaže da je duboko razočarana u ovu odluku zvanične Prištine, te kaže da je čitava situacija sa današnjim barikadama iscenirana radi sastanka koji je u 15 časova održan, a nakon kog je Vjosa Osmani rekla da se izbori na severu Kosova planirani za drugu polovinu ovog meseca, odlažu za april.

– Odlukom da se odlože izbori, učinjena je usluga Srpskoj listi da mogu da učestvuju na sledećim izborima. Neće možda učestvovati kao Srpska lista, daće joj drugi naziv, ali izaći će na izbore i nikad više neće biti mira, niti za Albance, niti za Srbe koji nisu za Srpsku listu. Mislila sam da gospodin Kurti ima jačinu i moć da se suprotstavi Vučiću, međutim Kurti je od Vučića izgubio na svim frontovima. Žao mi je što sam učestvovala u svemu ovome i verovala u bolju budućnost svih nas. Međutim, ovim postupkom Kurti i Osmani pokazali su da kriminal nikada neće iskoreniti, poručuje Pantović koja Srpsku listu optužuje za povezanost sa kriminalnim grupama.

Smatra da je održavanje izbora je bila jedina šansa da Kurti ostane upamćen u narodu po dobru i održi mir ali tu jačinu nema.

– Žao mi je što je Vučić ispao perfidniji. Nek Kurtiju kriminlaci šetaju slobodno, neka Srpska lista bude aktivna, a policija neka i dalje klince koji valjaju drogu, dok ovi veliki kriminalci šetaju, ne osuđuju ih i niko ne snosi posledice. Čovek može da pomisli samo da su u dogovoru sa Srpskom listom, kaže Pantović.

Smatra da će narod na Kosovu nakon odluke o odlaganju izbora biti u goroj situaciji.

– Jedino mi je žao sto sam verovala u Kurtiejvu moć, ali pametan se uči na tuđim greškama, budala na svojim. Izvolite gospodine Kurti nastavite kao vaši prethodnici saradnju sa kriminalcima, meni sve ovo ne treba u životu. Da sam na mestu opozicije tražila bih smenu vas i Vjose Osmani, jer vi nemate tu jačinu da budete tu gde jeste. Uvalili ste ljude u još veći problem, poručuje ona.

Pantović je bila kandidat i na prethodnim izborima za gradonačelnika Zvečana.

Navodi da joj je žao što je u izbornom procesu učestvovala i što je, kako kaže, riskirala posao i porodicu da bi smenila Srpsku listu.

Upitana za barikade na Severu Kosova odgovara da je se to ne tiče.

– Što mene da se tiče da li će biti barikda. Ne tiče mi da li će da se pokolju. Više me ne zanima. Da sam znala ranije pre bih se priključila Tačiju na primer koji ima veću moć, ali verovala da će Kurti nešto da učini. Sve su iscenirali. Kako ljudi toga nisu svesni? Održvaju sednicu u tri sata, a pre toga navodno hapse nekog, pa barikade, sirene. Znači sve je jedan scenario. Ko učestvuje u filmu, ko je glavna uloga, ko je scenarista ne znam, ali u svakom slučaju znam da su kandidati SL iskoritstili lukavo Kurtija. Što se tiče politike, tek sada ću biti politički angažovani na svim poljima, mnogo više nego što misle, jer Bogu hvala ima tu jačinu, moć i želju da svim narodima na Kosovu sa kojima je porasla, išla u školu, družila se i dan danas ostala prijatelj bude bolje, zaključuje Pantović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari