Žarko Korać: Afera Belivuk otvorena iz inostranstva, sad gledamo grčevit pokušaj aktera iz SNS-a da se operu 1Foto: FoNet/ Bozana Pavlica

Sukob u Srpskoj naprednoj stranci između njenih funkcionera, koji su navedeni da su upleteni u mafijaške poslove Veljka Belivuka, psiholog Žarko Korać za Danas tumači u kontekstu izvesnosti da se Aleksandar Vučić ne usuđuje da otvori ovu aferu u celini, jer zna šta bi bile posledice. „Gubitak svakog kredibiliteta vlasti, čak i u međunarodnim razmerama“, smatra Korać.

– Afera Belivuk otvorena je pre svega iz inostranstva, jer je Europol prosledio našoj policiji podatke prisluškivane aplikacije Skaj. Ovo što sada gledamo je grčevit pokušaj aktera koji se pominju u komunikacijama kriminalaca i ubica da se operu. Sve ostalo je drugorazrednog značaja – ističe Žarko Korać.

Vladimir Đukanović je odgovorajući na video izjavu Nebojše Stefanovića kojom je ministar odbrane odgovorio na optužbe koje je na njegov račun nedavno iznela Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP, kojoj je Stefanović kao ministar policije bio direktno nadređen, između ostalog rekao: „Kako te nije stid, u čitavom tom obraćanju ključnu stvar ne kažeš! Ključna stvar za koju si ti označen a to je prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, imamo potvrdu iz MUP-a da se to događalo. Nijednom rečju se ne fokusiraš na to nego se fokusiraš na mene. A zašto na mene, zato što sam u nekim predmetima na kojima sam radio shvatio na koji je način vođena jeziva kampanja protiv Aleksandra Vučića i Andreja Vučića i kako su nameštani dokazi“, rekao je advokat Dijane Hrkalović i član Predsedništva SNS Vladimir Đukanović, u odgovoru ministru odbrane Nebojši Stefanoviću.

Prema rečima Žarka Koraća funkcioneri SNS zbog pokušaja izbegavanja odgovornosti daju izjave beskrajne lojalnosti Aleksandru Vučiću, koji se ponaša kao božanstvo iznad svega toga, iako, napominje on, snosi bar političku odgovornost izbora svojih saradnika.

– Jedno je sigurno, Vučić se ne usuđuje da otvori ovu aferu u celini, jer zna šta bi bile posledice. Gubitak svakog kredibiliteta vlasti, čak i u međunarodnim razmerama. Zato se dozira šta se javno iznosi. A notorna je činjenica da ne možeš iznosti ekstremno morbidne podatke o kriminalcima koji seku ljude na komade, a prećutati ko ih je iz vrha vlasti štitio. I koristio u političke svrhe. Kada se promeni ova vlast, mislim da ćemo još mnogo užasa doznati – zaključuje sagovornik Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari