Žarko Korać: Vučić priča o teškim političkim odlukama koje nam predstoje, sve mi se čini da će većinu da potpisuje Dačić 1foto: FoNet/Milica Vučković

Nikola Selaković kao ministar spoljnih poslova bio je vrlo loše rešenje, bez iskustva u toj oblasti rada, rigidni nacionalista i sklon neradu. Drugi su mu vodili inače jako lošu kadrovsku politiku, pre svega bivši šef BIA Rade Bulatović, u vreme vlasti Vojislava Koštunice – kaže za Danas Žarko Korać, potpredsednik vlade Srbije kada je premijer bio ubijen Zoran Đinđić.

Komentarišući vest da je Ivica Dačić, lider Socijalističke partije Srbije, ponovo postavljen za ministra spoljnih poslova, sagovornik Danasa kaže da predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nije mogao da formira vlast u Beogradu bez SPS.

– A, i neučestvovanje Dačića na predsedničkim izborima pomoglo je Vučiću da bude izabran u prvom krugu. Zato mene ne iznenađuje izbor Dačića na mesto ministra spoljnih poslova. Sasvim je drugo pitanje da li je Dačić svestan svih posledica ovog danajskog političkog dara – ističe Žarko Korać.

Kako dodaje, pošto Vučić priča o “teškim političkim odlukama koje nam predstoje”, sve mi se čini da će većinu da potpisuje Dačić.

Posebno u vezi Kosova – smatra naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, „i tako će naš novi, stari ministar spoljnih poslova otkriti da možda potpis na odluke o uvođenju sankcija Rusiji i sveobuhvatni sporazum sa Kosovom, manje bole nego što je mislio“ – zakljujučuje Žarko Korać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari