Zašto je lider Dveri presedeo protest opozicije u Skupštini? 1Printskrin RTS

Ovo što je juče uradio ministar Martinović je nešto najodvratnije što sam čuo i video u Skupštini a svašta su oni sa vlasti radili do sada, kaže za Danas Boško Obradović, lider Dveri.

On je danas tokom protesta dela opozicije u Skupštini Srbije na početku sednice zbog prisustva ministra Aleksandra Martinovića, mirno sedeo na svom mestu i nije učestvovao u nastalom metežu.

Protestu poslanika poslanika Ujedinjenih, Zeleno-levog kluba, Zajedno, DS i Narodne stranke nisu se priključili ni poslanici Novog DSS ni Zavetnika.

Na pitanje zašto se poslanici Dveri nisu priključili ostatku opozicije, odgovara da se poslanička grupa Srpski pokret Dveri – Patriotski blok obratila predsedniku Narodne skupštine da uskrati gostoprimstvo ministru Martinoviću u plenumu, i da su pozvali i Martinovića lično da izađe iz sale i preuzme odgovornost za izgovorene bestidne reči.

– Državotvorna opozicija, koju predvodimo Milica Đurđević Stamenkovski i ja, jasno je javno osudila ovakvo ponašanje ministra i u tome ćemo zajednički istrajati jer ovakvo političko nasilje i bezumlje vladajućeg režima mora da stane – naveo je on.

Prema njegovim rečima, nedopustivo je bestidno uvrediti ljude koji nemaju dece i uopšte ulaziti u tuđu privatnost tako bezobrazno.

– To se ne radi nikada. Zato Martinović već danas mora da podnese ostavku – smatra Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari