Zašto Novi DSS nije među organizatorima večerašnjeg protesta "Srbija protiv nasilja"? 1foto: Novi DSS

Narodni poslanik Nove demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Predrag Marsenić kaže da ova stranka nije reagovala na pozive za večerašnje proteste u više gradova u Srbiji, a koje organizuje nekoliko opozicionih parlamentarnih grupacija, jer smatraju da je bilo potrebno da prođe još vremena, te da se smire emocije.

“Nije prošlo ni nedelju dana od velike tragedije koja je pogodila mnogo porodica a rekao bih i celu Srbiju, tragedije koja predstavlja nešto nezabeleženo u našoj istoriji. Smatramo da je bilo potrebno da prođe još vremena, da se smire emocije, da se nastradala deca isprate kako dolikuje i ispoštuje tuga njihovih roditelja, rodbine i prijatelja”, kaže Marsenić.

Iz tog razloga, navodi ovaj poslanik ni predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović, a ni sama stranka, nisu reagovali na pozive za proteste.

“Nije  trenutak. Smatramo takođe da je važno da učinimo sve da se ovako nešto više nikad ne ponovi”, mišljenja je naš sagovornik.

Večerašnji protest „Srbija protiv nasilja“ biće organizovan ispred Skupštine Srbije bez govora i obraćanja, sem čitanja zahteva, kako navode u saopštenju, „uz najveće poštovanje i saosećanje sa bolom koju svi osećamo zbog ovih nezapamćenih tragedija“. Nakon nabrajanja zahteva, građani će se uputiti u šetnju u tišini – do zgrade Vlade Srbije, u Nemanjinoj ulici.

Protest organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front – Ne davimo Beograd, stranka Zajedno, Ujedinjeni (Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Sindikat Sloga, Pokret za preokret). Napominej se da protest nije stranački, te da su dobrodošli su svi građani i sve organizacije koji žele da podrže borbu protiv nasilja, bez ikakvih podela. Skup će se odvijati i bez stranačkih obeležja, najavljeno je.

Svi narodni poslanici i poslanice zajedno će se u 17.30 uputiti iz doma Narodne skupštine na protest.

Novi DSS se do sada o samom protestu nije oglašavao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari