Zašto predsednik Srbije ne otkriva koje četiri države su povukle priznanje nezavisnosti Kosova?

Priština dobija sve jaču podršku za članstvo u Savetu Evrope

Ostavite komentar


  1. Уколико сецесијом узето Косово приме у СЕ прекинути преговоре са таквом љигавом Европом.

  2. Šta ako? Pa Evropa mora da primi Kosovo u SE. Zato što to Amerikanci traže. Svima je jasno da Amerika diktira šta da se radi u Evropi. Sta ćemo mi tamo?

  3. 1912 je Srbija na Kosovu,Makedoniji i Albaniji napravila do tada najveci pokolj civila i okupirala Kosovo..pa Garasanin,Rankovic,Milosevic,..proterivanje albanaca i kolonizacija Srba..rezultat 90%albanci na Kosovu..istorija i covecanstvo mora da resi ovu nepravdu prema albancima..i upravo to i radi..

  4. „… premijerka Ana Brnabić sastajala sa potpredsednikom Ekvatorijalne Gvineje Tedorom Obijangom Ngemom Mangeom, samo kako bi poslala „pobedonosnu“ poruku da ta zemlja ne menja stav o priznanju Kosova.“…
    Neverovatan uspeh Vuciceve politike…

  5. Od jeseni nagradna igra za uzaludne, kao ona za fiskalne račune, „pogodi 4 države i uzmi vaučer“

  6. Ja mislim da je Analitičar u pravu. Samo zbog lošeg politickog rejtinga vlasti u tim zemljama Vučko neće to da objavi

  7. @:“Analitičar“, ako su te četri, odmah da im dajemo bazu na Avali…?!
    Pored „podruma“.
    🙂

  8. @kalimero. Ako je tacno da su nad Albanci od 1912 izvrsen najveci pokolj civilnog stanovnistva i da je Kosovo okupirano.Po tome bi onda Albanaca na KiM bilo 10%,a Srba 90%.Da li je to tako ne znam,ako moze objasnjenje?Nisam ni protiv bilo kog naroda jer ljude dijelim na dobre i lose.

  9. Danas prije sedadeset sedam godina Srbija u Prizrenskoj Skupstini aneksirala Kosovo i ponistila odluke Bujanske skupstine od tridesetprvog decembra ceterdeset i trece i prvog januara ceterdest cetvrte❕Ove su cinjenice Da Kosovo bilo autonomno u pocetku stvaranja Jugoslavije

  10. Ekonomski i politicki najuticanije zemlje su priznale nezavisnost Kosova,a zasto Vucic injegovi pridaju toliki znacaj zemljama koje nemaju nikakavu tezinu?Pa da bi svojim biracima pokazali da imamo ono sto nemamo.
    Albanci NIKADA nisu trazili drzavu dok su bili u Jugoslaviji.Tek kada su na vlast u Srbiji dosli Milosevic i Seselj,poceli su da traze republiku i to tek posto im je Milosevic ukinuo autonomiju i izbacio Albance iz svih institucija.Onda su poceli da napadaju policijske stanice na Kosovu.E onda je Miloseviceva vojska i parapolicija krenula u istrebljenje,oduzimanje licnih dokumenta i slanje u Albaniju.Mi smo i bombardovani jer smo se oglusili o molbama medjunarodne zajednice da sa tim prestanemo i da ne upotrebljavamo „prekomernu silu“.Srbija ce ponovo biti dobro mesto za zivot tek kada se uklone iz politickog zivota vampiri iz devedesetih.

  11. Republika Srpska Krajina, SAO Slavonija, Baranja i zapadni Srem, Kraljevina Srbija i Dusanovo carstvo

  12. To su sigurno nasi prijatelji povykli: Makron (Francuska), Bin Zajed (Emirati), Orban (Madjarska) i Erdogan (Turska)

  13. Juzna Osetija
    Severni Kipar
    Zapadna Sahara
    Istocni Timor

  14. Predpostavljam da su crkve iz srednjeg veka sagradili vanzemaljci? Srbija nije nista okupirala 1912 vec oslobodila

  15. Ovo sto se podrugljivo odnose prema tim zemljama, treba da imaju na umu da glas tih zemlja vredi isto ko glas Amerike u Interpolu, Unesku itd…

  16. Ko ne pamti osudjen je na nestanak. Albanxi jos u 19. Veku planiraju iskorenjivanje srba na jugu Srbije. Citajte turske arhive iz 1900. Sve je isto kao danas, podrska austrije albancima, progon i ubijanje srba, samo je linija razdvajanja bila 100 km juznije.

  17. Sve glavne zemlje priznale a za one male nije nam briga a vucko laze da su te zemlj otpisali priznanje kosova

  18. Naslovna strana The New York Times iz 1912 je govorila o strahotama počinjenih od strane srpske vojske na Kosovu gdje su paljena čitava sela Albanaca i to u njihovim kućama! O tome je pisao i Svetozar Marković kao najveću sramotu srpske vojske koja je uradila gotovo isto šta i Turci sa Armencima. Zločin koji Srbe prati od početka 20 vijeka. Kosovari su zaslužili nakon svega da dobije slobodu.

  19. @dedalu

    A „najbolji“ su kada se potpisu nekim srpskim imenom, kao „ima Srba koji prihvataju realnost“. Sta tek reci za lupetanja o „genocidu“, o Srbima koji su „okupirali“ Kosovo, fale jos samo bajke o Ilirima i Dardanima, ali bice i toga jos danas.

  20. @Sergije Miletic

    Ono kada zavrsis kurs kod Sonje Biserko…

  21. Prvo je rekao 5.Sad 4,na kraju ce biti da jos 10 priznaju a medju nima Grcka i Španija.

  22. Predsednik veoma dobro zna da se ove stvari rade u dve faze, prva faza obaveštavanje naroda da 4 države povlače priznanje Kosova, a druga faza je objašnjavanje svojim glasačima gde se te države nalaze na mapi. Eto ja ga već vidim ispred globusa kako laserom pokazuje lokacije.

  23. To su države sa kojima je lični, porodični i stranački prijatelj i poslovni partner: Republika Kozanostra, NDR Trijada, Sinaloa i Jakuzija.

  24. @Hektor

    Znaci nesto slicno kao kada albanski politicari objasnjavaju svojima ko je prizano tu njihovu „drzavu“

  25. a to su Tunguzija i Esperanto,a one druge dve sam zaboravio.

  26. mogao je isto reć da su povukli priznanja u 48 zemalja, sa svakom je pričao sa predsednikom iste po 7 sati, ali da neće to da objavi javno i da je jednoj velikoj evropskoj zemlji rekao u rikverc. Na isto sve to dođe.

  27. Nisam znao da su Milosevic I Seselj bili na vlasti 1981, kada, su bile demonstracije za Kosovo Reublika.

  28. A ustvari su povucena prznanj Srbije. Uskoro srbija nestaje kap drzava. Bit ce udruzenje seljaka…

  29. To su Otomanska imperija, SSSR, Vizantija i SFR Jugoslavija

  30. Gospodo,
    nijedna strana, ni srpska, ni albanska nisu “čiste“. Bilo je paljenja, ubijanja i drugih zločina na obe strane, ali to ne znači da na osnovu toga treba da dobiju državu. Opet, ako bi se Kosovo vratilo u državno-pravni sistem Srbije, ko će tamo ići naplaćivati vodu, struju? Ili vijati kriminalce? Zato, podela i tačka. Manastiri sa okolnom zemljom: eksteritorije, kao Atos u Grčkoj. Naravno, bez obaveze priznavanja Kosova ali i bez kočenja u međunarosnim institucijama. Generalno, gospodoAlbanci, vi želite da se otcepite od Srbije, u redu, ali mi dajemo uslove: da vidimo šta je naš vitalni interes tamo, da li smo mi vama nešto dužni, ili vi nama, šta sa kulturnok i ostalom baštinom, sve na papir pa da se lepo izljubimo.
    Taman toliko koliko vi imate pravo da se otcepite, mi imamo pravo da tražimo što mislimo da je naše.

  31. Da li se sve mora reci u javnosti, postoji li drzavna tajna. Vi bi da vodite spoljnu politiku. Dosta kolikovodote unutrasnju pa i hocete spoljnu politiku.

  32. Srbija potplaćuje male ostrvske zemlje da ne priznaju Kosovo. Ima li svrhe bacati milione i milione dolara za nešto zemljuu koja nastupa svuda u svetu kao država. Politički i sportski na svim kontinentima.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.