Zašto se troši 22,2 miliona evra za akva park: "Glasno za omladinu" o potrošnji sredstava iz budžeta grada 1Foto: M. S. / Danas

Iz “Glasno za omladinu” iz Bora ističu da od početka ove godine budžet grada Bora troši se po principu upotrebe novca iz budžetskih rezervi.

Prema njihovim navodima, ogromna količina novca se izdvaja navodno, na neracionalne stvari, tako da je na hranu i piće izdvojeno 1.382.000 dinara, pored već predviđenih sredstava iz Budžeta grada za manifestaciju Susreti sela.

“Nema dokaza da su ove pare upotrebljene za hranu i piće, i postavlja se pitanje kako se planiraju manifestacije u gradu ako se na vreme ne predvide takvi troškovi”, pitaju se iz Glasno za omladinu.

Sledeća nelogičnost je, kako tvrde, ta da gradska uprava, sakrivajući se iza patriotskih osećanja, kupuje 10 istih knjiga „Znameniti Srbi“ i to ne za biblioteku nego za samu gradsku upravu po iskazanoj potrebi većnika grada.

“Za dopunsku nastavu većnika izdvojili smo, iz gradske kase, 341.000 dinara. Sramota je što je gradska vlast dozvolila da dođe do izvršenja, te smo zbog neodgovornosti iste platili 3.114.415 dinara zbog izvršne sudske presude”, ističu oni i dodaju:

“Treba dodati da su odbornici većine Skupštine grada budžetom za tekuću godinu već izdvojili sredstva za Evropski vrtić u iznosu od 200 miliona dinara, ali očigledno da nisu predvideli tehničku dokumentaciju za isti, pa se potezom pera Aleksandra Milikića za tu namenu, iz tekućih budžetskih rezervi, izdvaja 4.080.000 dinara”.

Takođe ističu, da ukupna sredstva za akva park su preko 22.200.000 evra, uz to kada se doda rušenje i izgradnja već postojećih terena od 6.300.000 evra, postavljaju pitanje zašto se troše ovolike pare za akva park koga čeka sudbina, kako navode, bazena prema jezeru – jer nikada neće biti rentabilan, a biće preskup za održavanje.

“Vlast SNS-a jeste zaslužna što je budžet Bora izrazito veliki za lokalnu samoupravu naše veličine, ali očigledno da to služi samo za privatne interese, a ne za interese građana Bora. I na kraju da dodamo, dok se pare troše neracionalno jedno dete, Marija Ganbošević, leči se SMS porukama i prikupljanjem donacija. Kvalitet svakog društva ogleda se u brizi za najslabije, a gradska uprava grada Bora pala je na tom najvažnijem ispitu jer nema potrebe izdvojiti ni jedan odsto gore opisanih sredstava da bi Marija bila zdrava, a oni to ne žele da urade”, ističe iz Glasno za omladinu u Boru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari