Zašto su pristalice naprednjaka krenule u obračun sa suprugom Milice Đurđević Stamenkovski, Stefanom? 1Printskrin RTS

Nakon što je Milica Đurđević Stamenkovski , šefica poslaničkog kluba Zavetnici ušla u klinč sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem na sednici o KiM, Darko Glišić, predsednik IO SNS objavio je da je petoro Zavetnika napustilo tu stranku i prešlo u SNS, uz komentar da je dosta laži, obmana i kabadahijskog ponašanja Milice Đurđević Stamenkovski, kao i njenog supruga Stefana.

Istog trena pristalice naprednjaka počele su da se bave ne samo Miličinom političkom prošlošću, već i prošlošću njenog supruga.

Objavljene su njegove fotografije u prisnom kontaktu sa Mirom Marković, osnivačicom JUL-a i suprugom pokojnog predsednika Slobodana Miloševića, uslikane u Moskvi.

A na društvenim mrežama krenulo je i prebrojavanje koliko partija su Milica i Stefan zajedno u međuvremenu promenili. Došlo se i do cifre od devet.

Stamenkovski, inače, nikada nije krio da je poslednji čovek iz Srbije koji je razgovarao sa Mirom Marković pre nego što je preminula.

On je svojevremeno čak i detaljno opisao susret sa Miloševićevom suprugom u Moskvi, a to su objavili baš provladini mediji.

„Sreli smo se u Moskvi. Razgovarali smo satima. Izgnanstvo iz zemlje podnosila je dostojanstveno, ali posebno teško joj je padalo to što 17 godina nije videla ćerku. Mafijaško-kriminalni dosovski režim nije joj dopustio da prisustvuje sahrani svog supruga i poseti njegov grob tokom svih ovih godina. Rekao sam joj da se nadam da će uskoro doći vreme kada će moći da se vrati u Srbiju. Čini mi se, da posle svih nepravdi, ni ona sama više nije verovala u to“, rekao je Stefan Stamenkovski 2019. godine.

Zbog čega su ponovo u javnost isplivale te njegove fotografije, verovatno znaju oni koji su ih plasirali, a kako kaže Milica Stamenkovski mnogo je važnije odakle ovi napadi potiču i čemu služe, nego šta je njihov sadržaj.

„Ovo je pokušaj skretanja pažnje sa osnovnih tema. Što se tiče napada na mog supruga do sada je bilo svega i svačega. U jednoj epizodi je predstavljen kao huligan, u drugoj kao osnivač SPS i JUL-a, ko zna šta će biti u nastavku serijala. Neću taj deo posebno da naglašavam zato što su i druge moje kolege na udaru. To je napad na sve nas“, ističe šefica poslaničkog kluba Zavetnici.

Ona poručuje da će pojedinačni udari, Zavetnike samo dodatno homogenizovati i sabrati da ojačaju nacionalni front za odbranu Srbije.

„Ono što možemo da izvedemo kao zaključak iz toga jeste da što oni dublje i brutalnije napadaju na ličnom i porodičnom planu, to znači da im je rejting ugroženiji, a naša snaga veća. Ja bih im najtoplije preporučila, državnički i patriotski, da se pozabave posledicama koje je proizvela njihova politika, jer je to korisnije za državu i građane. Ovo je jedan oblik bežanja od odgovornosti, ali od odgovornosti se u politici ne može pobeći“, napominje Đurđević.

Dodaje da naprednjaci nemaju ni retoričko, ni programsko, ali ni političko rešenje, kojim bi mogli da poprave ugroženi rejting i saniraju štetu zbog poraza njihove spoljne politike sa jedne strane, i uspona državotvorne opozicije, sa druge strane.

„Iz tog razloga, čini mi se krajnje očajnički, pokušavaju da kompromituju lidere opozicije na razne opskurne načine, pa čak udarajući i na naše porodice“, zaključuje Stamenkovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari