Zavetnici: Zašto Užičani plaćaju najskuplji gas u regionu 1Foto: Ana Milošević

Iz Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici saopštili su da „Užičani plaćaju najskuplji gas u regionu“ , navodeći da je to krivica rukovodstva grada iz vremena osnivanja preduzeća Užice gas, koje je „od samog starta nakaradno osnovano“.

Užički Zavetnici traže od rukovodstva grada, da utiče na „Užice gas“, kao suvlasnik preduzeća i omogući jeftiniji gas građanima ili da makar izjednači cene sa gradovima u regionu.

-Na ovu temu se prirodno nadovezuje pitanje subvencije za priključke za gas i mi od gradske vlasti očekujemo da obezbedi veće subvencije za priključke, jer smo svedoci ogromnog aerozagađenja koje se mora mnogo brže i efikasnije rešavati, u odnosu na ovo što je urađeno u prethodnih 10 godina, saopštila je ova stranka.

Oni postavljaju i pitanje kada i na koji način gradska vlast planira da voda u Đetinji bude sanirana od štetnog uticaja algi i kada će Užičanima biti omogućeno da ponovo koriste Gradsku plažu.

Zavetnici: Zašto Užičani plaćaju najskuplji gas u regionu 2
Foto: Igor Đorđević

-Godinama unazad, problem na akumulaciji brane Vrutci u vezi sa nastankom algi nije rešen, a gradsko rukovodstvo nema ideju, kako ga rešiti. Zbog toga su građani Užica lišeni mogućnosti da imaju najlepše kupalište, koje su imale  starije generacije sugrađana. Takođe, ogromna sredstva su izdvojena za pravljenje bazena na plaži, a znamo da voda u reci nije ispravna za kupanje, pa nas zanima da li će se bazen puniti gradskom vodom ili vodom iz reke?

U ovom saopštenju užički odbor Zavetnika podseća i da je nedavno izabrano novo rukovodstvo GFK Sloboda i navodi da klub ima iste slabosti kao pre: nepostojanje travnatih pomoćnih terena i skroman stučni trenerski kadar.

-Svake godine slušamo da su prioritet seniori, prvo mesto, proboj neke lige, a nikada rad sa mlađim selekcijama. Članarine za decu su papreno visoke, i svedoci smo da se pojavljuju neki drugi klubovi iz neposrednog okruženja, koji na svaki način pokušavaju da odvuku naše talentovane fudbalere iz Užica.

Zavetnici u svom saopštenju navode da prioritet treba da bude zaustavljanje odlaska dece, koja bi u budućnosti sigurno bila nosilac sportskih uspeha kluba.

-Od novog Upravnog odbora očekujemo da se koncept kluba postavi temeljno, na zdravim sportskim osnovama, jer ništa se kvalitetno u sportu ne može uraditi brzo. Jedno je sigurno – Užičani vole Slobodu neizmerno, bez obzira u kom rangu igrala, piše u saopštenju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari