Zašto vlast nerviraju izbori u mesnim zajednicama

Opozicija slobodno može da se raduje pobedi u malom broju MZ, poručio predsednik SNS

Ostavite komentar


  1. Opozicione partije fundamentalno grese zanemarujuci izbore za mz. Svaka mz. ima svoju prostoriju i osnova je okupljanja ljudi u jednoj mikro sredini. Osvojivsi sve mesne zajednice pripadnici vlasti koriste ovaj resurs kao mikro izborni stab – kancelariju za sirenje uticaja i stranacke probagande. Sa druge strane onemogucavaju druge da urade isto. Sve pocinje od mesnih zajednica zato bi fokus opozicije u narednom periodu trebao biti upravo na njima.

  2. Ovo sve pokazuje da Vučić hoće apsolutnu vlast u svemu, znači apsolutizam kao što je bio Staljinova vlast u Rusiji, Sadamova u Iraku, Hitlerova u Nemačkoj. Želi da se guši i najmanja mogućnost da se misli a da misao nije njegova. Vraća Srbiju u doba vladavine apsolutista i diktatora.

    1. Sve ste u potpunosti tačno definisali izuzev zašto nema odgovora na to. Zašto je strategija svih ostalih mi nećemo na izbore dok ne dobijemo bolje uslove. MZ po MZ, opština po opština, grad po grad. Da li su uslovi 90 bili bolji? Ako jesu hajde da se izvinimo Miloševiću, ako nisu, šta mi to sada radimo, da nije elita samo deklarativno protiv trenutne vlasti a u stvari raznim kanalima dele isti kolač?

  3. Mesna zajednica je baza, odatle kreće promena, zato ih je strah.Znaci ,svakodnevni život običnog čoveka, svakodnevni problemi na lokalu,sitnice koje život znače.

  4. „ne znam šta je jasno“

    Jasno je to da do naprednjaka na izbore za mesne zajednice su izlazili samo kandidati, njihove porodice i (možda) prijatelji i komšije. Ostali narod nije ni znao da su izbori, a mnogi nisu znali da takvi izbori uopšte i postoje.
    Sa naprednjacima – izbori za mesne zajednice su u svim medijima, organizovano se dolazi/dovodi na glasanje, svi se bave tim izborima…
    Ako nije jasno da su opsednuti (pardon, opsednuT) apsolutnom kontrolom apsolutno svega, ne znam šta je jasno.

Ostavite komentar


Politika

Ko su sve članovi Radne grupe za izbore? 10

Ko su sve članovi Radne grupe za izbore?

Na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo parlamenta Srbije 29. april odlučeno je da se obrazuje Radna grupa za unapređenje izbornog procesa u koju su ušli i predstavnici vlasti i opozicije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.