Zašto vlast optužuje opoziciju za požar u Vinči? 1foto ne davimo beograd

Optužbe predstavnika vladajuće partije da su lideri SSP i Ne davimo Beograd zapalili požar na deponiji u Vinči, dobro je uigran mehanizam režimskih medija i vlasti u spinovanju koje je atak na zdrav razum, a sve u cilju dodvoravanja predsedniku naprednjaka Aleksandru Vučiću. Takve izjave su korak bliže padu vlasti koja je za osam godina vladavine u Beogradu mogla da napravi tri spalionice i time reši probleme, kažu za Danas predstavnici opozicije, koje smo pitali da li ove optužbe imaju efekat ili će samo biti kontraefekta.

Poslanici SNS Nebojša Bakarec i Srbislav Filipović za požar u Vinči krive Dragana Đilasa i Dobricu Veselinovića.

Bakrec je na svom Tviteru napisao da se zna ko pokušava da izvuče političku korist od paljenja deponija.“Ko pali deponije i zbog čega? Ovo nije slučajno. Zna se ko pokušava da izvuče političku korist iz zapaljenih deponja-„Ne davimo Beograd“ i Đilasov SSP. Za njih je ovo uspešan početak izborne kampanje-spaliti Srbiju, ugušiti Srbiju i za to optužiti vlast”, napisao je Bakarec uz fotografiju plamena na kojem su lica Đilasa i Veselinovića. Direktniji u optuživanju Đilasa je Filipović.

Zašto vlast optužuje opoziciju za požar u Vinči? 2
Foto: FoNet/ Marija Đoković

“Da li je Đilas podmetnuo požar u Vinči? To je vrlo moguće i nemam dilemu da je on ludak kome bi i to palo na pamet sa vojskom huligana kojom upravlja. Tako nešto je moguće da je uradio, jer njemu samo nesreća i haos odgovaraju. Sve što je razvoj i napredak njemu nije dobro. Zlo“, napisao je Filipović na Tviteru.

Jedan od optuženih, Dobrica Veselinović iz inicijative Ne davimo Beograd, smatra da je u pitanju dobro uigrani mehanizam u kojem prvo prorežimski tabloidi – Srpski telegraf, Alo, Informer, Pink, Republika, objave neistinite i lažne informacije sa ciljem da se građani dovedu u zabunu.

– A onda se na to nadovežu narodni poslanici iz redova SNS, kao što je gospodin Bakarec ili gospodin Srbislav Filipović, koji dodatno uvredama i insinuacijama nastavljaju da optužuju Ne davimo Beograd i mene lično kako bi valjda pokazali lojalnost vrhu stranke, i kako bi se dodvorili Aleksandru Vučiću – objašanjava Veselinović za Danas.

Kako dodaje, svima je jasno da su aktivisti ove inicijative otišli u Vinču da informišu javnost.

Zašto vlast optužuje opoziciju za požar u Vinči? 3
Foto: Medija centar

– Svima je i više nego jasno da mi nismo zapalili deponiju, već smo otišli na lice mesta kako bi informisali javnost o tome šta se dešava, pošto zvaničnih informacija nije bilo, a u pitanju je veliki ekološki incident o kojem građani i građanke Beograda zaslužuju da imaju sve informacije jer se tiče i njihovog života i zdravlja – zaključuje Veselinović.

A Ana Stevanović, članica Predsedništva SSP, kaže da su naprednjaci od kako su na vlasti u Beogradu mogli da naprave tri spalionice i trajno reše problem.

– Naprednjaci na vlasti u Beogradu od 2013.. Za osam godina mogli su da naprave tri spalionice i time trajno reše ovaj problemkoji najozbiljnije i trajno ugrožava zdravlje i živote građana kao i životnu sredinu.

Podsećanaj radi, Dragan Đilas je svojevremeno izjavio da spalionica može da se napravi za 200 miliona evra, dk je trošak izgradnje spalionice SNS vlasti gotovo 1,8 milijarde evra. To je novac Beograđana – ukazuje Stevanović.

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, za Danas kaže da su spinovi vlasti atak na zdrav razum.

– Spinovi kojima se služi vlast su atak na zdrav razum sa ciljem izbegavanja odgovornosti. A što se odgovornosti tič povodom paljevine smeća na deponiji u Vinči:gradski sekretar za zaštitu životne sredine, direktor Zavoda za javno zdravlje, direktor Agencije za zaštitu životne sredine i resorna ministraka nisu se obratili i oglasili. A koštaju građane Srbije minimum 10.000 evra mesečno?! I dva penzionera u prvih 24 sata zagađenja na državnom ekranu ni kajron – kaže Aleksić sugerišići na Dragana Bujoševića, generanog direktora RTS i Nenada Lj. Stefanovića, urednika informativnog programa javnog servisa.

Dok lider PSG Pavle Grbović navodi da su ova glupe izjave korak bliže ka njihovom porazu.

– Izgleda da su marketinški stručnjaci koji uh savetuju na odmoru ta ko da su morali da se oslone na sopstvene kapacitete. Izjava zvuči kao da ju je pisao Gebels u fazi teške alkoholisanosti, nakon odstranjivanaj tri četvrtine mozga. Zaista ne želim da se ozbiljno bavim tako nedostojnim stvarima jer ti ljudi ne zaslužuju medijski prostor. Oni svojim delovanjem zagađuju životno okružeje i toga su građani svakog dana sve više svesni. Osvešćivanju doprinose i ovako glupe izjave i svaka je korak bliže ka njihovom porazu i konačnoj slobodi za sve normalen građane – zaključuje Grbović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari