Zašto Vučić okleva da iznese stav o agresiji Rusije: Plaši se biračkog tela, "verovatno sedi u miru i piše tekst" 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/EV)

Đorđe Vukadinović, politički analitičar i Slobodan Georgiev, direktor NewsMax Adria složili su se da predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, okleva da iznese stav Srbije povodom agresije Rusije na Ukrajinu jer se plaši reakcije svog biračkog tela.

Vukadinović kaže da predsednik Srbije voli da od svega pravi dramu i teatar i kad ima i kad nema osnova.

Zašto Vučić okleva da iznese stav o agresiji Rusije: Plaši se biračkog tela, "verovatno sedi u miru i piše tekst" 2
foto FoNet Milica Vučković

– Sad ima osnova, jer realno problem postoji. Ali on sve preuveličava i dramatizuje da bi ispalo da je njemu najteže. To je klasična slika i uobičajena šmira i gluma – rekao je on gostujući u jutarnjem programu televizije Nova S.

Kako je objasnio, realan problem je u tome što EU i Amerika od njega očekuju da se priključi sankcijama i osudi agresiju, a Rusija i Putin to ne očekuju.

– Uz to ne očekuje ni dobar deo njegovog biračkog tela. Zato je to za njega marketinško predizborni problem. To bi moglo o da bude iskušenje za njegov rejting – naveo je Vukadinović.

Sa tim se složio i drugi gost jutranjeg programa Slobodan Georgiev, direktor NewsMax Adria.

On ne vidi šta Srbija ima specijalnio da okleva.

Zašto Vučić okleva da iznese stav o agresiji Rusije: Plaši se biračkog tela, "verovatno sedi u miru i piše tekst" 3
Foto:Fonet

– Priča se o gasu kao problemu. Pa svi dobijaju gas od Rusije i svi su rekli šta je u pitanju. On okleva jer ga zanima njegovo biračko telo. Smišlja tekst koji treba da izgovori danas. Da imamo čime da se bavimo. Rekao je da mnogo voli da piše. Verovatno sedi u miru i piše taj tekst – naveo je Georgiev.

Prema njegovim rečima, normalno je da je do sada moglo da bude rečeno da se osuđuje agresija, da se ne podržavju sankcije, da se nađe neka opšta formulacija da pozivaju sve strane da se vrate pregovorima.

– Oklevanje neće doneti radosti ni partnerima na Zapadu niti Rusiji – zaključio je on.

Vukadinović je dodao da stav Srbije treba da bude da se nikako ne priključuju sankcijama, već da se insistira na tome da smo zagovornik međunarodnog parava, uz napomenu da smo bili prva žrtva kršenja međunarodnog prava.

– Možda malo blaže ali to je poenta srpskog stava – zaključio je Vukadinović.

Podsetimo, danas u popodnevnim časovima se očekuje da se predsednik Srbije obrati javnosti i iznese stav Srbije po pitanju agresije Rusije na Ukrajinu.

Prethodno je Vučič zakazao za 16 sati novu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Sednica za nacionalnu bezbednost održana je i juče ali nije bilo informacija o tome šta su zaključci.

Pre nje Vučić je juče razgovarao sa ambasadorima zemalja Kvinte.

Sve vesti vezane za krizu na istoku Evrope možete pratiti na posebnoj stranici o sukobu Ukrajine i Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari