Radomir Lazovićfoto FoNet Aleksandar Barda

Poslanica Zavetnika Bojana Bukumirović rekla u Skupštini da je pre nekoliko dana Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo da je spremno da podrži zahtev Srbije za zakazivanje sednice SB UN, kao i da je Moskva ovlastila svog ambasadora u Beogradu da pomogne u normalizaciji situacije na Kosovu i Metohiji.

„Zašto vlast još nije prihvatila pomoć i podršku zemlje koja je stalna članica Saveta bezbednosti UN i koja je naš najvažniji saveznik u očuvanju teritorijalnog integriteta na Kosovu i Metohiji“, pitala je Bukumirović.

Šef poslaničke grupe Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd Radomir Lazović pitao je premijerku Srbije Anu Brnabić da li je Vlada Srbije, neko njeno ministarstvo i agencija nabavljala ili koristila softver „Predator“ ili usluge drugog pravnog lica za korišćenje tog softvera.

„Radi se o veoma moćnom softveru koji je već u mnogim državama, Poljskoj, Mađarskoj, Španiji, Grčkoj i Kipru korišćen za prisluškivanje opozicionih političara, novinara i biznismena. Postoji obilje dokaza da se ovako nešto radilo i smatram da bi bilo važno da znamo da li se takva praksa radi i u Srbiji“, rekao je Lazović.

On je pitao i zašto policajci koji su prebijali ljude u Novom Sadu na Šodrošu nisu imali vidno istaknute identifikacije za vreme protesta, već su im imena bila skrivena.

Lazović je, govoreći o štetnosti Nacrta zakona o policiji, ocenio da je na delu stvaranje partijske policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari