Liderka Zavetnika o nemačkoj šefici diplomatije: Berbok se ili dozvala međunarodnom pravu, ili oborila rekord u licemerju 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je danas, komentarišući izjavu ministarke spoljnih poslova Nemačke Analene Berbok da Bosna i Hercegovina može da uđe u EU „jedino kao celovita zemlja“, da se nemačka šefica diplomatije ili „dozvala k poznanju (međunarodnog prava) ili oborila svetski rekord u licemerju“

„Da li se Analena Berbok dozvala ‘k poznaniju (međunarodnog) prava’ ili je upravo oborila svetski rekord u licemerju? Šefica nemačke diplomatije kaže u Sarajevu, ‘da je menjanje granica najveći otrov za čovečanstvo’. Ako nije mislila i na 12 odsto otete srpske teritorije, onda nam je dala formulu za ulazak u EU: Bosna može samo cela, a Srbija isključivo iz dva dela“, napisala je Đurđević Stamenkovski na Iksu (X).

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je danas tokom posete Sarajevu da Bosna i Hercegovina može da uđe u Evropsku uniju „jedino kao celovita zemlja“.

„Secesionističke fantazije ćemo jasno imenovati. Samo jedinstvena BiH može ići u Evropsku uniju. O tome sam posebno razgovarala sa članicom Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda (Željkom Cvijanović)“, rekla je Berbok novinarima posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova BIH Elmedinom Konakovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari