Zavetnici ponovo izbrali Milicu Đurđević Stamenkovski za predsednicu, ona pozvala na nacionalno okupljanje 1Foto: Zavetnici

U prisustvu oko dve hiljade delegata i gostiju u MTS dvorani u Beogradu održan je treći kongres Srpske stranke Zavetnici na kome je Milica Đurđević Stamenkovski ponovo izabrana za predsednicu, saopšteno je iz ove partije.

Okupljenima su se, pored članova rukovodstva stranke, obratili i predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, zamenik predsednika POKS Dušan Radosavljević, potpredsednik NDSS Predrag Marsenić, a skupu su prisustvovali i ugledni srpski intelektualaci i profesori Miloš Ković, Časlav Koprivica, Ratko Ristić i Slobodan Samardžić, navodi se.

Predsednica Zavetnika pozvala je na nacionalno okupljanje, navodeći da je reč o državotvornom bloku u kome ima mesta za sve one koji brinu o suverenitetu države i identitetu naroda.

„Srbiji nije potreban DOS 2, već nacionalno okupljanje. Samo državotvorne snage mogu da dovedu do preko potrebnih promena, i zato vas pozivam da odavde podignemo barjak nacionalnog okupljanja“, kazala je Đurđević.

Ona je istakla da je zadatak državotvornih snaga da ponude drugačiju politiku od aktuelne vlasti, naročito kada je u pitanju Kosovo i Metohija i odnos prema domaćoj privredi i selu.

Đurđević Stamenkovski je naglasila da nacionalno okupljanje nije sabiranje oko lidera i pojedinaca, već oko ideje i programa.

Na kongresu Srpske stranke su izglasani i članovi Glavnog odbora, Predsedništva, generalni sekretar, a za predsednika Političkog saveta izbran je Dušan Proroković, prenosi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari