Zavetnici: Migrantsko nasilje jedan od najozbiljnijih rizika za gradjane Srbije 1Arhiva Foto: MUP Srbije

Srpska stranka Zavetnici pozvala je danas nadležne institucije da „preduzmu sve neophodne mere kako bi se građani i njihova imovina zaštitili pred migrantskim nasiljem koje postaje jedan od najozbiljnijih bezbednosnih rizika za stanovništvo Srbije“.

Zavetnici u saopštenju ističu da su oružani sukobi između migranata na području Horgoša ukazali na posledice „nekontrolisanog priliv migranata“ u Srbiju proteklih godina.

„Ako je Horgoš sada bezbedan, kakve su garancije za meštane južne Srbije, gde su ovi migranti sada smešteni, da se neće tamo ponoviti slični incidenti? Ako je Horgoš ličio na Bejrut, po čemu bi onda recimo Vranje bilo pošteđeno takvog scenarija“, pitaju u saopštenju Zavetnici.

Srbija „ni na koji način ne sme da postane depo za migrante“, ocenila je ta stranka i zatražila od Vlade Srbije „da pod hitno pooštri zakonodavstvo u oblasti azilne politike“, a od Ministarstva unutrašnjih poslova da pojača kontrolu na graničnim prelazima i ubrza procedure za deportaciju onih migranata za koje se jasno utvrdi da u Srbiji borave ilegalno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari