Zavetnici traže novu sednicu parlamenta o KiM 1Foto: A. Milošević

Zbog alarmantne situacije na Kosovu i Metohiji i položaja u kome se našao srpski narod tamo, srpska stranka Zavetnici zatražila je od vladajuće većine da hitno zakaže sednicu parlamenta,na čijem dnevnom redu bi se našla situacija u južnoj srpskoj pokrajini.

Zoran Zečević, poslanik Zavetnika, rekao je na konferenciji za novinare da bi na toj posebnoj sednici parlamenta o Kosovu trebalo da se zauzmu zajednički stavovi o KiM, i o poštovanju Rezolucije 1244. On je optužio Srpsku naprednu stranku da se opredelila za takozvano klizeće proznanje Kosova, ali je i upozorio da vlast mora hitno da prestane da se bavi političkom trgovinom.

 

Zavetnici su negodovali i što, uprkos akarmantnoj sittuaciji na KIM, sednica resornog skupštinskog odbra još nije zakazana. Upitali su šta čeka Milovan Drecun, predsednik Odbora o KiM i dali planira da sednicu zakaže tek za srpsku novu godinu.

Zečević je podsetio da je na prošloj sednici o KIM predsednik države Aleksandar Vučić optužio Zavetnike da bi za nekoliko dana upropastili Srbiju kada bi dobili vlast, a da se sada iz proteklih događaja vidi da je to učinila SNS.

„Zato tražimo od Vučića da se javno izvini Zavetnicima za sve što su rekli o nama“, poručio je Zečević i dodao da je SNS stranka prošlosti, a da vreme Zavetnika tek dolazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari