Zavetnici: Ugovor Elektrosevera i KEDS je poražavajući ustupak SNS albanskim secesionistima 1foto FoNet Milica Vučković

Stranka Zavetnici ocenila je danas da se potpisivanjem ugovora između kompanije „Elektrosever“ i kosovskog elektrodistributera „KEDS“ sprovodi izopštavanje kompletnog elektrodistributivnog sistema na Kosovu i Metohiji iz okvira države Srbije i vrši njegova integracija u ustavni i regulatorni okvir Kosova.

Zavetnici su u saopštenju ocenili da je to „još jedan poražavajući ustupak ove vlasti na putu predaje srpskih resursa na Kosovu i Metohiji albanskim secesionistima“.

„Njegovom primenom parapolicijska hunta u Prištini će steći kontrolu nad srpskom električnom mrežom u opštinama na severu i dobiti mogućnost da snabdevanje srpskih sredina električnom energijom direktno uslovljava priznanjem lažne države“, navodi se u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da aktuelna vlast pokazuje da nema nijednu drugu politiku prema Kosovu „osim kapitulacije kroz primenu francusko-nemačkog plana i povlačenja pred briselskim zahtevima“.

Ocenili su da električna i telekomunikaciona mreža na Kosovu mora da ostane pod direktnom kontrolom države Srbije i da ne sme biti predmet „političke trgovine u Briselu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari