Zavetnici: Vlast obmanjuje Srbe da će sačuvati srpske tablice na KiM 1foto FoNet Zoran Mrđa

Stranka Zavetnici upozorila je danas javnost da je vlast ponovo obmanula Srbe na Kosovu i Metohiji, tvrdeći da će sačuvati srpske tablice u pokrajini.

U saopštenju se ističe da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Briselu i Ohridu obavezao da će priznati sve nacionalne simbole Kosova, uključujući i njene registarske oznake.

Zavetnici su dodali da se Vučić u novembru prošle godine saglasio sa postepenim ukidanjem srpskih tablica sa oznakom KM za vozila u južnoj pokrajini, dok je prihvatanjem francusko-nemačkog plana priznao postojanje registarskih tablica Kosova.

„Ovim je režimu Aljbina Kurtija dat prostor da nesmetano nastavi sa terorom nad srpskim narodom i krene u sprovođenje odluke o konfiskaciji vozila sa srpskim tablicama“, ističe se u saopštenju.

Naglašava se da je jedini način da se ponište neustavne i antidržavne odluke ove vlasti raspisivanje izbora i uspostavljanje nove parlamentarne većine koja će vratiti pitanje Kosova i Metohije u okvire Ustava Republike Srbije i Rezolucije 1244 SB UN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari