Zbog čega je Ana Brnabić bila u Užicu? 1Ana Brnabić u Užicu/Foto: SNS/Fejsbuk

Ana Brnabić bila je juče u Užicu ali ne kao premijerka Srbije, već u svojstvu članice Predsedništva SNS i prisustvovala sednici užičkog odbora te stranke.

S druge strane, u ulozi predsednice Vlade Srbije Brnabić je gostovala na lokalnoj TV 5, a o njenom dolasku ostali mediji u gradu nisu bili obavešteni.

„Neka važna osoba je u gradu“, komentarisali su, preko društvenih mreža, Užičani jučerašnju veliku saobraćajnu gužvu i vidno prisustvo policije u centru grada u popodnevnim časovima.

Osim nje, na tom skupu, održanom u Skupštini grada, bio je i Krsto Janjušević, takođe član Predsedništva SNS, koordinator te stranke za Zlatiborski okrug, inače državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Zbog čega je Ana Brnabić bila u Užicu? 2
Foto: SNS Užice/Fejsbuk

Prema saznanjima Danasa, Brnabić je razgovarala sa gradskim funkcionerima i članovima SNS o potrebi aktivnijeg rada mesnih odbora stranke i pripremama za skupštinu SNS, koja bi trebalo da se održi krajem maja ove godine.

Pre Užica, bila je, kako navodi Danasov izvor, u stranačkoj poseti naprednjacima u Čačku, a boravak u Užicu je iskoristila da gostuje na  lokalnoj TV5,  koja je kasnije emitovala snimljeni intervju sa njom.

„Došla je stranački, da obiđe gradski odbor. Ništa posebno i značajno. Govorila je o priprema za izbore u mesnim odborima, potrebi njihovog većeg angažovanja, kao i pripremama za skupštinu SNS koja će se održati krajem maja. Sve to je trajalo oko dvadesetak minuta“, kaže Danasov izvor.

Zbog čega je Ana Brnabić bila u Užicu? 3
Foto: SNS Užice/Fejsbuk

 

On objašnjava da je „sadržajniji razgovor usledio kasnije, tokom njenog neformalng susreta sa rukovodstvom grada koje je tražilo da se ubrzaju važni projekti u Užicu, poput rekonstrukcije Zdravstvenog centra i obilaznice oko grada“.

Brnabić je, kaže, „govorila i o nedavnim tragedijama koje su zadesile zemlju i rekla da je Vlada Sbrije preduzela sve što je mogla i da će preduzeti još neke mere za suzbijanje nasilja“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari