Zbog zauzetosti sale sprečena tribina ProGlasa u Kultunom centru u Inđiji: Zaposleni koji je ranije rekao da termini postoje biće kažnjen 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Tribina ProGlasa koju su građani Inđije trebali slušati u Kulturnom centru, nakon intervencije direktorke ove ustanove, ipak je onemogućena.

Organizatori ProGlasa prvo su dobili potvrdan odgovor od zaposlenog u KC te mogućnost da biraju nekoliko termina za svoju tribinu, ali je već 27. novembra, direktorka ove ustanove Ružica Jovanović, saopštila kako termina nema, te da je došlo do nesporazuma u komunikaciji.

Jedan od razloga zauzetosti KC u Inđiji je između ostalog i „farbanje oštećenog luka na bini“, što je posao koji treba da traje do 7. decembra.

„Pozadina celokupne priče su ili propusti koji izlaze iz okvira profesionalnosti ili politika, a sve se pokriva tobož prenatrpanim sadržajem Kulturnog centra i sale ove ustanove koja, gle čuda baš u razmaku od ovih sedam dana je odlučila da obnavlja binu farbajući njen luk“, rekli su iz grupe građana „Građanin“.

– Poučeni iskustvom u kome inđijska lokalna vlast strogo kontroliše lokalne medije koje finasira iz budžeta i koje ide dotle da mi kao opozicija kada su sednice ne možemo biti prikazani čak ni u kadru, imamo osnovano pravo da sumnjamo da se i ovde krije politička pozadina, jer vidimo šta se dešava sa tribinama ProGlasa u Srbiji. Da je Inđija jedina, rekli bi da možda jeste nesporazum, ali ako se otkazuju sale i hoteli po drugim gradovima, sigurno je kako se radi o planskim zabranama, jer se vlast plaši drugačijeg mišljenja – kaže Strahinja Jovanović, odbornik u Skupštini opštine Inđija iz grupe građana „Građanin“.

Neverovatno je ističe, da se vlast koja se diči time kako je najbolja u istoriji i kako ima najveću podršku u istoriji, boji Svetlane Bojković i Dragana Bjelogrlića.

Na sednici Skupštine opštine Inđija uputio je i ovo pitanje sa željom da se razjasni zašto je KC jedan dan dostupan za ProGlas, a drugi već ne.

Od predsednika opštine Vladimira Gaka dobio je kaže odgovor da je ispao nesporazum i da je službenik koji je obećao prostor ProGlasu pogrešio, te da je on zatražio od direktorke da se zbog toga pokrene disciplinski postupak protiv ovog radnika, jer je svojom neodgovornošču proizveo neugodnu situaciju.

– Vlast se ovde ne boji glumaca, nego istine koju govore. Ne postoje opravdanja za takvo nešto jer sloboda je ili potpuna ili je nema, a ovakve izjave da je sadržaj popunjen i da sa tim niko do direktorke nije upoznat, vređaju inteligenciju svakog građanina koji kritički promišlja. Na kraju, ako je stvarno tako, ako ona nema ništa protiv i sve je samo nesporazum u komunikaciji, evo neka direktorka pozove članove Proglasa da održe tribinu kad se radovi završe – nastavio je Jovanović.

U odogovoru KC organizatorima ProGlasa u koji je Danas imao uvid piše, da na zahtev za korišćenje sale i tehničke opreme od 1. do 8. decembra, ustanova Kulturni centar nije u mogućnosti da pozitivno odgovori.

„Razlog tome je što zaposleni V. V. kome ste lično predali zahtev 27. novembra nije raspolagao ažuriranim podacima, odnosno nije konsultovao naš interni program Dropboks, te vam nije pružio ispravne i tačne informacije koje se tiču zauzeća sale. Naime, 1. decembra Kulturni centar ima koncert rusko-srpskog društva „Kino muzika“, a 2. decembra susret dece pesnika „Pevaj ravnico“. Od 3. do 7. su zakazani radovi na farbanju oštećenog luka bine, a 08. decembra su unapred zakazane filmske projekcije“, napisali su iz KC.

Dodali su i kako su „izuzetno ponosni na činjenicu da je sala Kulturnog centra ispunjena bogatim i sadržajnim programom tokom cele godine i da je skoro svakog dana zauzeta“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari