Zdrava Srbija ostala bez šest odbornika u užičkoj skupštini 1Slađana Stanković/Foto: Nenad Kovačević

Zdrava Srbija, stranka koju predvodi Milan Stamatović, ostala je bez šest odbornika u užičkoj skupštini, pošto su oni prebegli u Zavetnike i formirali svoju odborničku grupu.

Zdravu Srbiju su napustili Vladan Virijević, Slađana Stanković, Aleksandar Vučićević, Dragoslav Ponjavić, Dragan Milivojević i Zoran Milić.

Od 15 odborničkih mandata, koliko je osvojila na poslednjim lokalnim izborima u Užicu, Zdrava Srbija sada ima osam, jer ju je ranije napustila Tijana Tomašević i prešla u Užičku odbrambenu ligu.

„Izgubili su se zajednički ciljevi za koje smo se borili unutar Zdrave Srbije. Smatramo da ćemo prelaskom u Zavetnike mnogo više postići i ispuniti  obećanja Užičanima, jer nismo baš mnogo uradili do sada. Imamo čvrste garancije Milice Đurđević, predsednice Srpske stranke Zavetnici, da ćemo  mnogo više moći da izađemo u susret našim sugrađanima i da rešavamo njihove probleme“, kazala je za Danas Slađana Stanković, koja je javnosti poznata po učešćima u protestima malinara i protestnim okupljanima „1 od 5 miliona“.

Ona objašnjava da su „građani Užica mnogo više očekivali od odbornika Zdrave Srbije, za koje je navela da su „za skupštinskom govornicom ukazivali na njihove probelme, ali da to nije bilo dovoljno“.

„I dalje ćemo biti opozicija u užičkoj skupštini, ali podržaćemo odluke u korist građana“, kazala je naša sagovornica.

Osim šest odbornika, kako je navela, Zdravu Srbiju je napustio i deo članova i pristupio Zavetnicima, za koje je rekla da trenutno broje 285 članova, da je formiran Inicijativni odbor, a da će se uskoro osnovati gradski odbor.

S druge strane, Avram Ilić, zamenik predsednika odborničke grupe Zdrave Srbije, kaže za Danas, da prebezi odbornika i članova u Zavetnike, neće značajno ugroziti užički odbor Zdrave Srbije.

Zdrava Srbija ostala bez šest odbornika u užičkoj skupštini 2
Avram Ilić/Foto: Infoera

„Zdrava Srbija je ostala na istom putu i ima iste ciljeve, kao što ih je obećala u izbornoj kampanji. Kod nas se ništa nije promenilo. Nije se dogodio nikakav politički zaokret, koji bi mogao da izazove takvu odluku naših dojučeranjih kolega. Ni ja, ni predsednica odborničke grupe Bojana Gudurić nismo znali za njihovu nameru, niti znamo šta ih je na to navelo, jer o tome nisu razgovarali s nama“, kazao je Avram Ilić.

Podsećajući na to da Zavetnici nisu učestvovali na lokalnim izborima u Užicu, on je naveo da su odbornici koji su prebegli izmenili izbornu volju građana.

„To je klasično prekrajanje izborne volje Užičana, koji su dali poverenje Zdravoj Srbiji. Iako je po zakonu odbornik vlasnik odborničkog mandata, ovo je loša poruka građanima Užica“, dodao je Ilić.

I pored toga, poručuje, Zdrava Srbija u Užicu, neće biti značajnije oslabljena.

„Nama je prustupio veliki broj članova, zbog naše ideologije i našeg programa, ali i predsednika Zdrave Srbije Milana Stamatovića. Ako je šestoro ljudi napstilo Zdravu Srbiju, to ne znači da će se urušiti gradski odbor.  Stranka će oslabiti, ali ne značajno“, ocenio je za Danas Avram Ilić.

Užička skupština broji 67 odbornika, a vladajuću većinu čini koalicija oko SNS.

Stamatović: Prebezi nisu vredni  komentara

Zdrava Srbija ostala bez šest odbornika u užičkoj skupštini 3
Milan Stamatovic/Foto: Nenad Kovačević

„To nije vredno komentara. Svako bira gde mu je bolje, ali to govori i o moralu tih ljudi. Želim im srećan put i da pronađu svoju budućnost u toj političkoj opciji“, rekao je kratko za Danas Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari