Zdravko Ponoš potvrdio pravljenje organizacije: Preko Vibera pozvao pratioce da mu daju predloge za ime 1foto (BETAPHOTO/SAšA ĐORĐEVIĆ/EV)

Drugoplasirani predsednički kandidat Zdravko Ponoš objavio je danas na Viber grupi „Naš Ponoš“ da je odlučio da osnuje političku organizaciju, te građane pozvao da mu pošalju predloge za ime organizacije.

– Smatrao sam da je potrebno da vam se svima i lično obratim ovim putem i obavestim vas o dešavanjima koja nam predstoje. Sagledavajući situaciju u našoj zemlji i izazove koji se pred njom nalaze i na međunarodnom, a što je još bitnije, na unutrašnjem planu, odlučili smo da radimo na formiranju nove političke organizacije koja će se oslanjati na vrednosti i političke stavove koje sam zastupao tokom predsedničke kampanje, napisao je Ponoš.

On je građane pozvao da se angažuju zajedno, kako bi doprineli da Srbija bude bolje mesto za život. Građane je pozvao i da sami izaberu na koji način bi bili deo organizacije.

Ponoš je članove grupe pozvao i da mu ideje, sugestije i savete, kao i predloge za ime organizacije pošalju na mejl adresu zdravkoponos.rs@gmail.com.

– Još jednom se zahvaljujem na dosadašnjoj podršci i siguran sam da ćemo svi zajedno doprineti bržim i toliko potrebnim, temeljnim promenama našeg društva. Vaš Ponoš, zaključio je.

Neki od predloga su „Ponosna Srbija“, „Pokret za oslobođenje Srbije“, „Stranka za pravednu i stabilnu Srbiju“, „Ponošna Srbija“.

Ponoš je ranije rekao da pravljenje organizacije planira, ali nije naveo da li bi ona bila NVO, pokret ili stranka.

Zdravko Ponoš potvrdio pravljenje organizacije: Preko Vibera pozvao pratioce da mu daju predloge za ime 2
foto: Printscreen

Takođe, Ponoša smo danas pitali kada će javnost saznati kakav vid organizacije pravi, kao i da li u njoj vidi bivše odbore Narodne stranke, da bi dobili odgovor da „nema vremena, ni volje da se time bavi“, uz zahvalnost na postavljenim pitanjima.

Ranije je naveo da očekuje da ljude sakupi do leta, te da bi voleo da organizacije ne bude liderska, ali da bude stranka političkog centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari