Zdravstvenom sistemu predato 20 sanitetskih vozila kao deo solidarnosti EU 1Foto:Beta/Milan Obradović

Zdravstvenom sistemu Srbije danas je u Beogradu predato 20 sanitetskih vozila, kao deo šire podrške Evropske unije, koja će biti rasporedjena u 20 mesta gde su najpotrebnija, a vrednost ovih vozila je veće od 800.000 evra.

„Ovo je još jedan konkretni primer naše solidarnosti“, rekao je šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, na svečanosti kojoj je prisustvao predsednik države Aleksandar Vučić.

Fabrici je rekao da je primarni zadatak danas vakcinacija protiv korone i čestitao Srbiji na odličnom sprovođenju tog procesa.

Govoreći o Kovaks programu, kao sistemu raspodele vakcina, Fabrici je rekao da je glavna poruka – da niko nije bezbedan dok svi nisu bezbedni.

Vučić je rekao da je Srbija iskreno zahvalna jer joj poreski obaveznici iz EU pomažu u borbi protiv korone, napominjući da je to deo šire pomoći koja je već pružena iz EU.

„Srbija je na evropskom putu. Moraćemo još dosta toga da uradimo, od razgovora sa Prištnom do unapredjenja vladavine prava“, rekao je Vučić.

On je naglasio da su dobijena sanitetska vozila savremeno opremljena i poručio gradjanima da se vakcinišu jer je to jedini način da se korona pobedi.

„Ovaj talas korone je možda i opasniji od ranijih i ove bolesti se nećemo brzo i lako osloboditi“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari