Zelena stranka: Hvala Đilasu što je preimenovao "ZEP Zeleni" 1Foto: Logo

Zelena stranka izrazila je zahvalnost Draganu Đilasu zbog toga što je, kao svoju stranku, preimenovao partiju „ZEP Zeleni“.

„ZEP Zeleni“ jedna je od organizacija koje su, kako se navodi, isključivo zbog sličnosti naziva, među građanima i simpatizerima izazivale zabunu, jer su je mnogi mešali sa Zelenom strankom.

„Ova zabuna dodatno je potencirana nekim izjavama i natpisima u štampi koje smo demantovali, a u kojima se pominjalo da će Đilas „preimenovati i preregistrovati Zelenu stranku“. Ovo naravno nije tačno jer je sada jasno koja je stranka promenila svoj naziv i politiku, a koja ne“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je predsednik preimenovane i preregistrovane stranke – bivše ZEP „Zeleni“ – izjavio je kako je njegova partija „prepoznala“ Đilasa kao novog lidera koji „može da povede srpsku opoziciju u borbu protiv aktuelnog režima, zbog čega smo doneli odluku da ustupimo infrastukturu stranke, zarad jedinstva opozicije.“

„Nadamo se da će ovoga puta ovo opredeljenje potrajati, jer je dotična organizacija prethodnih godina „prepoznavala“ najpre radikale, zatim DS, pa Sašu Jankovića i sada Đilasa. Mi im iskreno želimo sreću na novom putu i sa novim kolegama“, poručeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari