Drugi put u poslednjih deset dana, Zeleno-levi front poziva građane da budi kontrolori na izborima, iako su najavili bojkot 1foto FoNet Miki Jevtović

Zeleno-levi front je drugi put za desetak dana pozvao građanke i građane na društvenim mrežama da budu kontrolori na izbornim mestima u Beogradu, uprkos tome što su objavili da na izborima neće da učestvuju.

– Pomozite nam da na biralištima sačuvamo slobodnu volju građana i građanki. Kako bi se suprotstavili kriminalnom režimu Srpske napredne stranke, moramo da razvijemo mrežu obučenih i pouzdanih kontrolora na svim izbornim mestima u Beogradu! Zato postani deo tima Zeleno-levog fronta / Ne davimo Beograd za kontrolu izbora! – objavio je ZLF na Instagramu.

Pre toga, takođe, ZLF je objavio: „2024. biće godina krupnih izazova za sve slobodne građanke i građane Srbije. Nakon pokradenih izbora u decembru 2023., u ovoj godini nam sledi ponavljanje izbora za Skupštinu grada Beograda i redovni lokalni izbori u 84 grada i opštine u Srbiji. Jedan od suštinski značajnih koraka je da odbranimo svaki glas na svakom biračkom mestu u Srbiji. Vreme je da oslobodimo Beograd, Novi Sad, Niš, sve naše gradove i opštine, i načinimo ključni korak ka oslobađanju čitave Srbije od režima koji već dvanaest godina ekonomski, politički i društveno uništava našu zemlju“.

Podsetimo, uoči donošenja odluke Srbija protiv nasilja i koalicije NADA, koju čine Novi DSS i POKS, da li će se odazvati pozivu Ane Brnabić, predsednice Skupštine, na treću rundu razgovora o izbornim uslovima, iako su izbori već raspisani za 2. jun, Svetislav Kostić, jedan od funkcionera ZLF objavio je na društvenim mrežama da je bojkot izbora loša strategija opozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari