Zelenović: Bastać treba da odgovori na pitanja o carinskom prekršaju 1Foto: BETA/MILOS MISKOV/MO

Jedan od lidera Saveza za Srbiju i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović kazao je danas da predsednik opštine Stari grad Marko Bastać treba da odgovori na pitanja o carinskom prekršaju koji je načinio, kao i da veruje da će Bastać naći razuman i logičan odgovor za to.

Zelenović je na konferenciji za novinare, za koju je bio najavljen i Bastać koji se ipak nije pojavio, kazao da on lično nema šta da krije i da veruje da Bastać, kako je rekao, takođe nema šta da krije.

„On (Bastać) je ozbiljan čovek ono što je važno mora se dati odgovor na svako pitanje, u svakom predmetu, pa i u ovom. Ako mislimo da radimo ozbiljno ovaj posao“, rekao je Zelenović.

On je kazao da je on lično upoznat o carinskom propisu da se ne može uneti neprijavljeno preko 10.000 evra u Srbiju i dodao da je to stvar koju će Bastać da objasni.

Upitan o tome da li će se o Bastaćevom slučaju raspravljati u Savezu za Srbiju, Zelenović je kazao da će oni u okviru SZS-a raspravljati o nastavku sprovođenja kampanje bojkota i da će sastanak biti održan danas.

„Ne znam zaista, nije ovde“, odgovorio je Zelenović na pitanje zašto se Bastać i pored najave danas nije pojavio na konferenciji za novinare.

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać napisao je juče na svom Tviter nalogu da je prilikom ulaska u Srbiju napravio carinski prekršaj, odnosno da je imao u prtljagu više novca nego što je zakonom dozvoljeno.

Bastać je kazao da nije znao da je dozvoljeno da se u Srbiju može uneti najviše 10.000 evra bez prijave, kao i da je taj novac nosio prijatelju koji „ima životni problem“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari